Abu Dildo 1

Baš se pre neki dan zapitah gde je li Abu Ćirjak bin Bulazn, šta radi, šta sanja, šta mu se događa, nekako mi nedovoljno prazno i glupo bez njega, razumete šta hoću da kažem.

Nestade čovek ko jaje s groba nakon autostrmpopizda LJilje Smajlovićke , ali prividno kako će se pokazati, jer se – umesto da se na podobije strmopižđene uprepodobi – načisto nacionalizovao, radikalizovao, možda nije preterano reći i – fundamentalizovao.

Dopirali su do mene glasovi da je upadao na promocije Konstantinovićeve biografije i da je umesto napismeno, budalu od sebe pravio usmeno, ali da je efekat tih audio provokacija bio isti kao i onih tekstualnih, što će reći ravan Pengovim mudima. Na kraju je i to utihnulo, pa sam zaključio da je Abu Ćirjak otišao u Abu Dabi, a odatle pravo u Podsaharsku Afriku.

Kad ono jok! Ostao je u Nadsaharskoj Africi, poslušao je Šantića, samo što je bojno polje sa Rotopalankinog toalet papira premestio u cyberspace, na blogove, tvitere i ostale „mreže“ na koje se ja ne vatam, pa sam posledično živeo u blaženom neznanju o Ćirjakovim poslovima i danima.

Prekjuče, međutim, ugledah u Danasu tekst „Virtuelno nasilje Zorana Ćirjakovića“ iz koga se obavestih da je Abu Ćirjak umesto na Konstantinovća nasrnuo na Jovanu Gligorijević, Adrianu Zaharijević, Snežanu Čongradin, Isidoru Petrović i Dubravku Stojanović, koje – piše u tekstu – vređa, napušava i difamira, kojima, da ne dužim, u polusnu radi sve ono što se na javi ne usuđuje da radi muškarcima, pogotovo onima spremnim da ga odalame – neka mi prosti ženski polni organ – po pičci.

Dame su se – razabrah iz teksta – poprilično uznemirile, neke se bogme i uplašile, pa su presavile tabak i SNiS-u podastrle Ćirjakova tviter nepočinstva, što je, držim, ćorav posao, jer je Abu Ćirjak SNis-ove gore list i glas, samo što poludivljaštvo, seksizam i malograđansku bedu izlaže previše učevnim tonom, pa nikako da stekne širu popularnost. Kao drekavci, telad sa tri glave i proplakale ikone, nikako da probije medijsku blokadu. Mora naprosto da napravi neku pizdariju da bi se za njega čulo u javnosti, iz čega on posle izvlači zaključak da postoji i da nešto znači.

Ali i protiv Ćirjaka ima leka. Najefikasnije je (a i Ćirjaku najviše godi) figurativno ga nataći na Sebastian Kurtz, potom ga snažno zavrteti i tako pretvoriti u ventilator – neku vrstu perpetuum mobile-a – koji autorazvejava mentalni smrad. Budući, međutim, da je damama zacelo neprijatno da to makar i figurativno urade, ja ću to učiniti umesto njih, ali ni ja ga neću nataći na (figurativnog) Sebastiana, nego na figurativni dildo. Kad je virtuelno, nek je virtuelno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari