Dovoljno za početak. Ako vam se čini da je „pod ovakvim uslovima“ mnogo da izdvojite 1.000 RSD, podsetiću vas da ste, svi do jednog, na račun Miloševića i potonjih satrapa uplaćivali najmanje stostruko veću sumu, na „mesečnom nivou“. Toliko biste, naime, imali da nismo imali njega i njih.

Sad ćete vi graknuti: ali mi ništa nismo uplaćivali, Milošević i satrapi su nam to otimali što je tačno, ali ne menja stanje na vašem računu. Niti će promeniti. Nemojte imati nikakvih iluzija: sa izuzetkom Zorana Živkovića, sve personae dramatis koje se šunjaju po ovdašnjem političkom mačjem jebalištu huškaće vas da im ne plaćate članarinu, ali da članarinu ne plaćate ni NDS-u, da biste njima plaćali mnogostruko veći harač.

Opet ćete graknuti – šta to pričaš! Pa zar onomad nisi napisao da su i te personae dramatis dobrodošle na Osnivačku skupštinu NDS-a. Jesam napisao i jesu dobrodošle, ali nisu dobrodošle „pod njihovim uslovima“. Niko im, štaviše, neće stati na putu da ponovo postanu predsednici ovoga ili onog, ali pod NDS-ovim uslovima, što će reći ukoliko se nametnu radom, idejama, rezultatima i – naravno – ukoliko osvoje dovoljan broj glasova na Izbornoj skupštini.

Tokom jednogodišnje (ili čak duže) privremenosti, NDS treba da se ustroji i organizuje onako kako namerava da – kad postane vlast – ustroji i organizuje mačije jebalište koje sa lažno predstavlja kao Republika Srbija. Pokojni Đinđić je upravo tako bio ustrojio još pokojniji DS i to toliko efikasno da je ciganiji koju su njegov život njegova smrt uzdigle iz beznačajnosti trebalo devet godina da DS raspičkaju i da vlast predaju Vučiću na tacni.

Znam ja da se vama na sam pomen reči „rad“ diže kosa na glavi, znam ja koliko su Srbi (apsolutno svih boja) skloni da neko drugi umesto njih obavi sva posla i obezbedi im „bolji život“, ama to tako na ovom svetu ne ide, najviše što se može dobiti takvim, pasivnim stavom prema životu jeste satrap sa ljudskim licem, kakvi su recimo, bili Referendumski Lopov i JexS. Bolje nećete dobiti. Gori su, ne samo mogući, nego izvesni.

Ljudi su ljudi, znate kakvi su, treba im pomoći da budu odgovorni i pošteni. Upravo zato sam onomad pomenuo formiranje NDS-ovog nadzornog organa, nekakve unutrašnje stranačke kontrole, koja će odgovarati samo Glavnom odboru, a imati ovlašćenja da u svako doba dana i noći upadne u mutlake svih stranačkih predsednika i sekretara i da podvikne – davaj artije na uvid.

Jer pazite sad vamo. Šta vas navodi na pomisao da N.N. predsednik, potpredsednik sekretar, etc. koji imaju apsolutnu vlast u stranci, apsolutnu vlast neće prigrabiti kad im se posreći pa se dokopaju kontrole nad državom. Počistite svoje dvorište, tek onda državno. Nemojte biti kao Đilas koji pre šest godina nije očistio sneg, pa ga sad mora čistiti dobričina, Vesić. Ajd zdravo.