Labavost formata 1Foto: Stanislav Milojković

Definicija gluposti – raditi iste stvari na isti način i očekivati drugačije rezultate – važeća je za ceo ljudski rod i svugde rađa hiljade cvetova – ali nigde kao u Srbiji.

Gluposti što se tiče – što reko naš narod, niko nema što Srbin imade.

Politička glupost je u Srbiji konstanta, menjaju se samo pakovanja.

Ponekad to prepakivanje, kao u slučaju SNS-a, urodi privremenim plodom, ali rezultat – „ovo ovako nikada nije bilo“ – ostaje isti i – kako stvari stoje – ostaće isti vo vjeki vjekov.

Izazovu prepakivanja istog sadržaja – bolje reći iste praznine – nije odoleo ni sada već pokojni Savez za promene, koji se od pre neki dan u cirkuskoj političkoj areni nastupa pod imenom Udružena opozicija Srbije.

Ono nije da se baš ništa nije promenilo.

Umesto Boškića i Dveri – koji su odlučili da krenu svojim putem u propast – UOJ-u (ajoju) je pristupio Državotvorni pokret na čelu sa sledbenikom Karla Šmita, ex DSS Samardžićem.

U šaljivim alo oglasima to se, da prostite, zove „šifra govno za govno“.

Ostatak UOJ-a – kome toplo preporučujem da u koaliciju namami i SOKOJ (zašto ne i SKOJ) sačinjavaju usual suspects čiji su alfa mužjaci Đido i Guzijan.

Živo me interesuje – iako me istovremeno boli Sebastian – da li će UOJ preuzeti obaveze predviđene Ugovorom (sporazumom) sa narodom ili dugove SZS-a učinjene u njeno ime, UOJ neće priznavati.

Ne znam šta tačno piše u tim sporazumima koji su – tvrdim, a niko me nikad nije demantovao dva sata posle potpisivanja završavali u kontejnerima JKP Gradska čistoća – ali su u jednom skrivenom smislu svi koji su ga potpisali stavili potpis na dokument u kome ispod teksta piše sledeće:

„Ovim ovlašćujemo Aleksandra Vučića da vršlja, žari i pali po Srbiji dokle god hoće (i može) zato što je savladao umeće da organizovano vršlja, žari i pali.“

Guzijan, koji se poslednjih dana trgnuo iz letargije, blagoizjavio je da je format UOJ-a „labaviji“.

Umesto ujedinjeni – svi ko jedan – idemo udruženi drug za druga.

Kakva radikalna promena krv ti jebem.

Da li je Guzijan (ili bilo ko) rekao ima li nekih promena u politici UOJ-a, ili je baštinik (nepostojeće) politike SZS-a.

Ama ni mukajet.

Što ne znači da tu baš nikakve politike nem.

I te kako je ima, samo je ćepenačko-cincarska i vašarsko-seljačka.

Davno sam ja „provalio“ tu politiku, čak sam vam je u više navrata i podastirao, a komentatorluk me je teretio za navraćanje na Visoku Vodenicu.

Opet ću vam je podastrti.

UOJ-ova realpolitika je ista kao SZS-ova, što će reći sledeća: što bismo se mi mučili, znojili se, ulagali pare i tabanali po Srbiji, kad će Vučiću – ako ga pre toga ne strmopizde studenti – uskoro isteći rok trajanja, pa ćemo onda mi zasesti na vlast i živeti dugo i srećno.

Ali znate šta, milo mi je što ćete živeti dugo i srećno kad opet bude bilo ovako kako nikad nije bilo, samo malo gore.