Odliv mozga 1Foto: Stanislav Milojković

U utorak se po internet mahalama serbskim iz „dobro obaveštenih krugova“ pronese aber da će još iste večeri Batko Lukašenko definitivno zglajzati.

Odmah sam posumnjao da je najava Lukašenkovog strmopizda rođena sestra seksi-vesti – „Rada Maskarada se slikala bez gaća“. Šta je problem s vešću da se Rada Maskarada slikala bez gaća.

Problem je u tome što kad zabalavljeni znatiželjnik klikne na naslov da bi izvršio očevid međunožja srpske majke, razgaćene Rade, ugleda Radu uslikanu u trenerci ispod koje – saglasno dobro obaveštenim izvorima – nije obukla gaće.

Iako mi je, kako rekoh, sumnja bila veća od nade, tačno u 19.00 h se namestih pred televizor N1 da bih se negde u tridesetom minutu obavestio da Lukašenku još nisu spale gaće, a da ka’ će, ne zna se.

Iako se te večeri u Minsku bila okupila masa brojnija od polugodišnjeg zbira beogradskih protestnih masa, izveštaj je bio krajnje štur, što je razumljivo – strmopizdi tuđeg neba nikad ne griju ko što naši griju.

U tom smislu umoljavam menadžment televizora N1 da me kad se (i ako se) Lukašenko strmopizdi obavesti SMS-om, da u međuvremenu ne trošim ekran.

Ako sam i ostao prikraćen za scene beloruskog strmopizda, dan nije prošao uzaludno jer sam skitajući bespućima internetske zbiljnosti skinuo veo sa misterije gde je iz žutare Blica nestao krle22, šta sanja, šta mu se događa.

Pokazalo se da je transfer u pitanju.

Došlo je do odliva mozga. Krle22 se premestio u Rotopalanku da bi gloduru Rakiću bio ono što je Smajlovićki bio Abu Ćirjak, što će reći vejač ovejene suštine i nepotkupljiva udarna pesnica.

Treba li uopšte reći da je – jednom otkrivena – Krletova kolumna odmah postala must read.

Naravno, transfer iz tabloidne smrdare u najugledniju prdaru na Balkanu velika je čast, ali je i velika obaveza, sledstveno je krle22 poradio na ozbiljnosti stila koji se očituje već u naslovu – „Antivučićizam kao šampion“. (Primećujete li izvesne sličnosti sa Antidiringom?)

Zanemarimo li, međutim, pomalo rogobatan naslov, brzo ćemo se uveriti da je Krletu gotovo svaka ka vladičina i da je – za razliku od kolumni u Blicu – povremeno i natpolovično u pravu. Što i nije naročito teško jer obznanjuje stvari koje i vrapci pod Politikinom strehom znaju. Npr. da je u nemogućnosti da eliminiše Vučića, Đido uspešno eliminisao i sa političke scene zbrisao DS. (Na sopstvenu, inače vrlo zapaženu ulogu i razbucavanju DS-a, krle22 se nije osvrtao.)

Nisam siguran da se krle22 vinuo do uvida u Đidovu strategiju, koja, fakat, ima elemente kosmodiska, ali koja će, kao i kosmodisk, delovati.

Evo te strategije. Sedeti, glumatati političku aktivnost, praviti konceptualističke proteste, a onda, kad Visokom istekne rok trajanja – ili mu ga isteknu – zasesti na visoko mesto i vladati dugo i srećno, uz asistenciju krleta22, koji će mozak iz Vučićevog preliti u Đidovo dupe i čiča, miča, gotova priča.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

22 reagovanja na “Odliv mozga”

  1. „Dubioza kolektiv“ na svom klipu ima dasu (političara iz BiH) koji ima još bolji naslov današnjeg Famozno: „Odliv mozaka“.

    • Odlična kolumna. Ne razumem šta toliko smeta redovnim čitaocima i komentatorima. Đilas se pokazao na izborima 2012. , gde je vrlo mlako i jedva podržao Tadića. To mu je bila katastrofalna procena, iako je uspeo na kratko da preuzme DS. Isto tako i Pajtić i Šutanovac smenili su čoveka koji je kad je izgubio imao 30%+ za DS, što niko nije uspeo ni pre ni posle njega.

  2. Vestima o Lukašenku, gaćama i Krletu22 iz rijaliti prostora zvanog Srbija, ozbiljno konkuriše dugo iščekivana vest o sastavu nove Vlade Srbije. Posebnu draž toj vesti daje činjenica da nju treba da saopšti onaj koji nema nikakve ustavne nadležnosti za tu vrstu državnog posla.

  3. Druže Basara,

    Rado te čitam, ali je vreme za jedan kraći odmor od jedno 10-ak dana. Da lepo svratiš do Bajine Bašte i Bog da te vidi. Nema potrebe da se kolumna piše reda radi. Nova knjiga ti je izašla i malo uživaj u plodovima svog rada.
    Živeli i svako dobro.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.