Poklon otimačina 1Foto: Stanislav Milojković

Tako je u Pressingu N1 odvalio da Vučiću „rejting pada, da on to zna i da zato žuri na izbore“. Ne hajući, naravno, što će time Srbiju dovesti na prag istrebljenja od kovid čume.

Glede genijalnosti, Borkova izjava je sestra rođena Teodorovićevog lupinga da se „stranke na izborima bore za glasove“. Sijaset je sličih misli velikih ljudi među plejadom opozicionih stranačkih i vanstranačkih intelektualaca čiji je zajednički sadržalac beskonačnost otkrivanja tople vode i rupe na saksiji.

Povod da se osvrnem na Borkovu beznačajnost bila je rečenica da „mi“ – koji to „mi“, jebo ja vas – „protiv sebe imamo režim koji je oteo ovu državu, oteo medije i uništio sve institucije“. Ali viđi sad vraga. Garantujem za tačnost svega što je Krvava Košulja rekla, s tim što je (da se Vlasi ne dosete) upotrebila pogrešan glagol.

Sve što je Stefanović taksativno nabrojao Vučić nije OTEO – utuvite već jednom – nego DOBIO NA POKLON – na tacni, na izvolte, uz poljubac u dupe – od prethodne vlasti na čelu sa JexS-om Tadićem, u kojoj je Borko obnašao dužnost visokog zanosača muda Guzijana Jeremića.

I ne samo da je Vučić od JexS-a & Co dobio na poklon sve nad čijom „otimačinom“ Borko sada nariče, nego su, da bi Vućić to mogao dobiti, JexS & Co Vučića „prepravili“ tako da to može dobiti, a da se međunarodni Vlasi ne dosete.

Poslednjih meseci JexS ide od televizora do televizora i kao ludi Nasta (između ostalih palamuđenja) decidirano proriče bilo kakvu umešanost u stvaranju Golema, ali kao nevešt lažov ne veruje ni sam sebi. Viđi opet vraga. Nije taj manevar u mraku stvar koju sam zamerio JexS-u, nije on prvi (ni poslednji) koji se zajebao u računu.

Politika je krajnje fluidna i nepredvidiva rabota, to je u suštini pravljenje pite od govana.

Nevolje počinju kada politika involuira i počne praviti govna od ono malo pite, a upravo je to rabota kojom se tzv. bojkot opozicija bavi, a kojom se bavila i dok je bila vlast.

Vučićev uspon (i rejting) ne počivaju ni na čemu osim na ideološkom i moralnom padu i posledičnoj propasti Demokratske stranke – koja se, kako vidimo, nalazi u terminalnoj fazi – jedine organizovane političke formacije u Srbiji (svih vremena) koja je – pre nego što je dopala JexS-ovih šaka – imala i volje i znanja i rešenosti da Srbiju od karavilajeta preobrazi u uljuđenu državu.

Odgovornost za trenutno (ali biće vrlo trajno) stanje stvari samo manjim delom pada na JexS-a, dobrim delom pada i na „demokratsku javnost“ koja je arlaukala protiv Đinđića, ćutke saučestvovala u njegovom streljanju, onda arlaukala i protiv JexS-a, koji se mogao popraviti i ubacujući bele listiće i crtajući na vlast dovela Vučića, pa sad tvrdi da je Vučić tu vlast oteo. Ma šio mi ga Đura. Udri, Vučiću. Kupi trostruku kamdžiju.