I



I bi Vidovdan. I bi šta bi. I dobismo ono što nismo.



I? Šta sad?


Poštovani i ostali dragi čitaoci, vi birate naslov današnjeg napisa u kolumni „Svetlosti pozornice“. Dopustite sebi – kao što i drugima dopuštate svašta – da se pridružite autoru i izaberete jedan od sledećih ponuđenih naslova:

MNOGO VIKE NI OKO ČEGA

NENAGRAĐENI LJUBAVNI TRUD

SVE JE DOBRO ŠTO SE DOBRO SVRŠI

KAKO VAM DRAGO

ČEKAJUĆI GODOA

II

Ako ste odabrali naslov pod a) MNOGO VIKE NI OKO ČEGA, vi ste Koštunica.

Ako ste, pak, odabrali naslov pod b) NENAGRAĐENI LJUBAVNI TRUD – e, onda ste džaba krečili. Uzalud ste od Srbije, sa svima- svima-svima nama, pravili i napravili modernu i konkurentnu zemlju poželjnu za život. Zemlju jakih institucija, u kojoj se poštuju prava pojedinca, u kojoj vladaju sloboda, solidarnost, tolerancija i pravda.

Svi koji su odabrali naslov pod c) SVE JE DOBRO ŠTO SE DOBRO SVRŠI, položili su malu maturu.

Oni koji su izabrali naslov pod d) KAKO VAM DRAGO, njima i treba da bude drago. Zašto? Zato što će EU zauzeti stav koji će značiti spremnost da se krene u davanje naloga za pripremu pravila o pregovaračkom okviru i platforme za dubinski skrining reformi. To bi, da prostite, omogućilo da se u širem prostoru obezbede polazne osnove za davanje pozitivnog mišljenja o izgledima za otpočinjanje suštinskih pomaka u procesima koji bi doveli do toga da pretpristupni pregovori o budućem pregovaračkom statusu mogu da budu otpočeti kad počnu.

Svi poštovani i ostali dragi čitaoci koji su se opredelili za naslov pod e) ČEKAJUĆI GODOA, spremni su da ćekaju. Jer, da li će se u Evropi naći oktobra meseca, decembra meseca, januara meseca, limburga meseca – potpuno je svejedno. Dok je nama našeg međunarodnog ugleda i mnogobrojnih prijatelja u svetu, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, naših Koridora i infrastrukture uopste, naše pameti, naše nauke, privrede, poljoprivrede, naše Žandarmerije, našeg školstva, zdravstva, dok je nama našeg Noleta, mi možemo da nakrivimo kapu i uskliknemo s ljubavlju: Zbogom tvrdokorne mrlje Devedesetih, Zbogom neprijatni mirisi, Zbogom pameti!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari