Glupi avgust - konkurs 1

Poštovani i ostali dragi čitaoci, Upravni odbor JP Svetlosti pozornice izražava retko zadovoljstvo što mu je pripala ta prijatna dužnost i izuzetna čast da i ove godine raspiše konkurs za dodelu laskave titule iz naslova.

Obaveštavamo javnost da se na konkurs javio veliki broj uglednih predstavnika svesrpske vertikale tako da je stručnom žiriju bilo teško da napravi uži izbor. Ovaj koji vam podastiremo na uvid.

1. Aleksandar Vulin.

Nekadašnji protagonista legendarne besede „Nemojte da nas učita kako da govorimo i pišemo – piši kao što je napisano, čitaj kao to“, sada se kvalifikovao sledećom besedom: „Jedna veeeelika obaveštajna služba, možda i najveća, ponudila mi da budem njen špijun. A ja neću. Neću pa neću. E baš neću!“

2. Vladimir Đukanović.

Biser koji je ovog ovog multifunkcionalnog pregaoca doveo u uži izbor glasi: „Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana.“

Ubrzo je dodata još jedna perla na nisku njegovih solilokvija: „Ja sam dužan kompletnoj javnosti ovde da se izvinim. Bio sam strašni neodgovorna osoba. Prihvatam to. Napisao sam jedan tvit više onako šala-komika i napravio veliki problem Aleksandru Vučiću to jest Srbiji. Živela Srbija!“

3. Ana Brnabić.

Njena elokventna i nadasve lapidarna izjava „To, taj Saliven – u pitanju je lupanje gluposti na međunarodnom nivou“ još se citira po kuloarima Srpskog sveta, a ispovest „Ja kad sam živela u Nemačkoj, ja sam stalno otšrafljivala sijalice na lusteru i tako štedela struju“ obezbedila joj mesto na ovoj listi. I šire.

4. Toma Momirović.

„Mi ulazimo u fazu završetka jednog velikog početka.

Ima li nešto lepše: struja skače a vi to ne plaćate.“

Šta dodati ovom biserju?

5. Milorad Dodik.

„Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine.“

Ili ovom?

Poštovani i ostali dragi čitaoci, Upravni odbor JP Svetlosti pozornice i njegov stručni žiri očekuju da i vi, svojim obrazloženim predlozima, dopunite gornji spisak. Svoja pisma, dopisnice, razglednice, pakete i uputnice možete slati na adresu: Svetlosti pozotnice, Srbija (za konkurs).

Na kraju, molimo vas da se u vašim predlozima ne nađe ime Aleksandar Vučić – solista pod tim imenom iduće subote biće naslovni junak u predstavi „Dragi moj lažljivče“.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari