San letnje noći 2 (odjeci i reagovanja) 1

Napis pod gornjim naslovom, objavljen prošle subote na ovom istom mestu, izazvao je izuzetno interesovanje Srpskog sveta. Na našu adresu stiglo je bezbroj zapažanja, primedbi, komentara, sugestija, predloga, pozdrava i želja. Izdvajamo neke.

Veoma smo vam zahvalni što ste u vašem cenjenom napisu, u delu posvećenom akademskoj zajednici, pomenuli i naš Univerzitet Dušan Silni u Brbojevcu koji su završili brojni ugledni javni radnici i radnice (pomenimo samo gospodina Šojića, gospođicu Mimi Oro, gospođu Soraju i dva Karića). Koristimo priliku da istaknemo kako od ove godine u ponudi imamo osnovne i doktorske studije na katedri za multifunkcionalnu interakciju koja obezbeđuje zvanje diplomirani zadrugar te garantuje učešće na budućim naučnim skupovima u organizaciji prestižne televizije sa nacionalnom frekvencijom. Upis je u toku.

Ispred naučno-nastavnog veća Univerziteta Dušan Silni u Brbojevcu, osnivač i rektor dr prof. Milinko Balabajković.

*

Dvaput sam pročitao vaš prošlonedeljni napis San letnje noći, jednom naglas, jednom onako. I tetka mi pročitala dvaput. I? Nigde mog imena! Nigde mene! Šta to treba da znači? Da li vi nešto znate što ja ne znam? Da li to nešto sluti?

S poštovanjem, A. Vulin.

*

Od konstutisanja glavu nemogu da dignem od poso, u klozet nemam kad didem. Da mi ona Dara Drndara ne turi novine na skupštinsku klupu nebi ni čitala svašta pogotovo sad kad mora da proučim volko materijala. I šta ima da vidim u ono vaše pisanije? Đa mal o intelektalci đa mal o umetničke javne ličnosti. A šta da radim ja što sam i jedno i drugo? A? I treće sad od kad sam narodna poslanica u ovi saziv narodne skupštine. Živela Srbija!

Dalila Tajfun, intelektualka, vokalna umetnica i narodna poslanica, s.r.

*

Zovem se Nebojša Bakarec i ponosni sam član SNS. Želim sa vama da podelim jedan moj san. O Svetom Iliji sanjao sam sledeće. Kao, u Srbiji bili izbori i, kao, pobedila Demokratska stranka i ove Ćute oko nje. I sad, kao, „žuti“ okupljaju A ekipu „najžućih“ za raspodelu fotelja i slikanje na TV Pink. U ekipu se odmah uturio Goran Vesić. Razvukao usta od uva do uva i eto ga. Eto ga i Nebojša Krstić spreman da se stavi u službu reformskih snaga. I Jelena Trivan je spremna, i Gordana Čomić, i Milenko Jovanov, i dr Aleksandar Šapić, i Miroslav Čučković… Tu se probudim u strahu, sav unezveren: zar opet? Kasnije, uključim televizor i vidim da su svi na svojim mestima u našem SNS. I sa našim narodom.

C, c, c, c, c, c, c, c, c, c… B. Tadić.

**

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.