Između tamo i ovde 1

beleške

EURO
Tamo, u Nemačkoj, u toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu. U dosadašnjem toku nadmetanja najboljih reprezentacija starog kontinenta najviše je pokazao tim srpskih Kobri.

ATENTAT
Ovde, na Balkanu, Kavački klan ne miruje. Zvicer ne spava, ne jede, ne ide na plažu – dok su Kobre tamo, on serbez sprema li sprema još jedan atentat. Posle onog u Potočarama i onog u Jajincima i onog na Topčiderskoj zvezdi i svih onih tu i tamo, ovaj ima da bude atentat i po, atentat za Pink!

PAJTAŠI
Tamo, u Pjongjangu, svečano je dočekan Vladimir Vladimirovič Putin. On je stigao u slobodarsku posetu kolegi Kim Džong Ilu da, zajedno, izgrade arhitekturu novog svetskog poretka za inat Kolektivnom zapadu. Ama, neko tu nedostaje… Ko li je to?

MALA MATURA
Ovde završena mala matura. Mali maturanti – mali učinak: samo četiri profesora na traumatologiji, biologičarka na bolovanju, dva matematičara na ortopediji… Ostali se predali.

LITIJUM
Tamo, u Australiji, Čileu, Kini, Argentini i drugde uveliko se iskopava litijum. Bez brige, i ovde će.

KONKURS
Posle ovdašnjih izbora 2. juna, pretekli opozicioni subjekti se intenzivno dogovaraju o raspisivanju konkursa za Najbolju Narikaču Opozicije. Za sada je dogovoreno samo da se nadmetanje ima odvijati na Televiziji N1.

STARI GRAD
Tamo 24 stana u Bugarskoj, tetka u Kanadi, vila u Trstu, nekretnine po Grčkoj… Ovde Stari Grad i Lazović.
A između – Bastać.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari