Na 58. tradicionalnom Saboru trubača okupilo se i staro i mlado i muškinje i ženskinje i onako. Najviše Vuka Jeremića, Dragana Đilasa, Borka Stefanovića, Zorana Lutovca, Željka Veselinovića, Milana Stamatovića i njihovih milih i dragih. Došli da odmene Tomu Nikolića, Dragana Markovića Palmu, komplet Karića, Marijana Rističevića i njihovu rodbinu, kumove i prijatelje.

Vuk Jeremić, s novim jelekom na junačkim plećima, u bridž pantalonama i ganc novim šiljkanima na nogama, nakrivio šajkaču i još s magistrale poveo Žikino kolo u odbranu kolevke vaskolikog Srpstva. Boško Obradović, koji se prvi setio, ne zna šta će od jeda. Teši ga Milan Stamatović i jedan zaponjak.

Pod šatrom „Devet Jugovića“ Borka Stefanovića popeli na panj, levo od satare – eno ga još gusla „Početak bune na dahije“.

Lutovac se snebiva s jednom prepečenicom, Željko Veselinović sa dve, Đilas broji. Broji ljutu opozicionu silu, došao do nekoliko pa ni makac. Nigde Čede, nigde Saše Jankovića, Šapića…

Gde je, bre, onaj Velja Ilić?

EXIT

tixe

Bla, bla, bla…

(Obraćanje)

Počele vrućine a rokabili Toma Nikolić ne svlači onu crnu jaknu s nitnama što je u njoj onomad đuskao do neko doba. Zavrnuo samo levi rukav da mu se vidi tetovaža „Konji na pojilu“ po motivima goblena iz living-ruma. Šeta po Bajčetini a sinđirići oko vrata samo zveckaju: je, je, je, je, je…

A tek kežual Dragica s pirsingom na veđi! Ona iskoristila džojnt pauzu pa na novosadskoj Najlon pijaci kupila nove drvene bojice i eno je u stvaralačkom grču još pod utiskom onog ludog grandža. Il’ beja fjužn?

Dragan Marković Palma ne silazi s motora i obratno – posle Exita otfurali u Končarevo na Punk Connection, a odatle, s ostalom kik ekipom, zapalili za Babušnicu, na letnji kamp hevimetalaca.

Frontmen novog benda Pussy Rajo, Bogoljub Go-Go Karić pušta brkove, kosu i nokte – sprema se za kambek.

I Marijan Rističević pustio i brkove i bradu, ali džaba – nema talenta.

Najveći talenat srpskog novog talasa je di-džej Alek Le Le Vučić! NJegove bravure sadrže i glam rok, i hevi metal, i pank, i bluz, i hip hop, i sving, i kantri, i kazačok, i polku, i moravac, i bećarac, i glamočko gluho, i kokunješte… A najviše pipirevku.