Srpska trilogija (2) 1

Prošle subote, na ovom mestu, unapred je proslavljen Dan pobede prigodnim napisom koji je, napis, izazvao ogromno interesovanje kako domaće tako i svetske javnosti. Na našu adresu stiglo je nebrojeno pohvala, primedbi, komentara, zamerki, preporuka, pozdrava i želja. Izdvajamo neke.

„Ispred Instituta za najnoviju istoriju Srbije moram da se osvrnem na izvesne netačnosti u vašem cenjenom tekstu.

1) Posle Boja na Kosovu 1389. zvona pariske crkve Notr Dam nisu izvodile Žikino kolo nego Moravac.

2) Papa Urban VI nije caru Lazaru i carici Milici poslao svoju sliku sa Svetim Savom već jedan nedoličan selfi sa Jevrosimom majkom.

3) Vodanje turskih opanaka je gnusna insuinacija vekovnih neprijatelja srpskog naroda o rajetinskom mentalitetu istog koju insinuaciju Institut sa indignacijom odbacuje. Dr M. Hasanović“.

„Da se razumemo, nisam ja to baš toliko stisla, ali nisam ni kao ona Daša iz Barajeva što daje i radnim danom i praznikom. Ja postim svaki post, ali srpskim junacima dajem i na Veliki petak i to puna srca. Vaša Mara sa kamen studenca koju ste pomenuli u svom nadahnutom napisu“.

„Čestitam! Kosta Trifković“.

„Umni ljudi predviđaju da će Treći svetski rat, kao i Prvi, ako Bog da, početi srpskim zalaganjem. Treća sreća“.

„Kako vas nije sramota da slavnu srpsku istoriju i srpske junake pominjete na tako nedostojan način! Šta sve niste pokušali da izvrgnete ruglu u onom vašem subotnjem kobajagi svečarskom a ustvari antisrpskom tekstu – cara Lazara samo što niste krstili Navip, devet Jugovića i desetog starog Jug Bogdana svrstali ste u slavske tračare, a pet vekova naše Golgote pod Turcima po vama je prošlo očas, dok-dlanom-o-dlan. Ne smem ni da pomislim šta biste uradili sa veličanstvenim muralom blizu vaše redakcije kad ne bi bilo nas. Krv i čast zauvek!“

„Kakva, bre, Evrovizija! Kakva, bre, Konstrakta! Kakav Malik, Mahmud, svemir, Šanel i ostali pederi! Kakav Kaluš! Zna se ko je pobednik! Bre! Pozdrav iz Niša, Z“

„A gde vam je pobednik nad pobednicima, tri u jedan: Nikola Pašić, Tito, De Gol?“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.