ŽABE 1Foto: Privatna arhiva

Prijatno. Dobar tek.
(Aristofan)

Okupili se Srbi oko televizora da večeraju.

Sleglo se to i staro i mlado, i muškinje i ženskinje, a ima i Brnabića. Ima i liberala i suverenista i legalista i monarhista i socijalista i kosmopolita i filatelista i ravnogoraca i radikala i ustavobranitelja i demokrata i skojevaca i zavetnica i nostalgičara i četnika i republikanaca i nepušača i patriota i komita i salašara i demonstranata i pravoslavaca i policajaca i vatrogasaca i narodnih patrola i moreplovaca… Nostromo Zelenović stigao lađom.

Dežurni Pesnik izdeklemovao jednu prigodnu poeziju punu kolevki, zaveta i večnosti, dežurni Vladika osveštao crvene linije što ih dežurni Moler iscrtao još u prošli četvrtak, dežurni Hor otpevao dežurnu Himnu i večera je mogla da počne.

PREDJELO

Pištolji, puške, puškomitraljezi, karabini, bokerice, minobacači, bazuke i ostalo lako naoružanje. Šaržeri, redenici, kapisle, meci, mečići i ostala municija.

Bombe – male, velike, ovolike, ovooolike, ručne, nožne, dimne, bezdimne, nevidljive.

Nevidljivi leteći metak.

Tenkovi – laki, teški, pluteški, velter.

Topovi – bestrzajni, brzometni, brzohodni, protivavionski, protivtenkovski, dalekometni, neprobojni, samohodni, na gurku, kombinovani.

Helikopteri, avioni, kamioni, luft-baloni.

Dronovi svih vrsta: mali droni, srednji, veliki, veeeliki, dronci-kamikaze i drugi proizvodi svetski Poznatog Razvojnog Centra za interdisciplinarne strateške studije i pronalazaštvo PRC u Šimanovcima.

Barke, šajke, čunovi, čamci, torpeda, fregate, razarači, podmornice, nosači aviona, kamiona, luft-balona i Zelenovića.

Sve prva klasa.

GLAVNO JELO

Na ukusno ukrašenom stolu zastrtom mapom autoputeva, brzih pruga, tunela, nadvožnjaka, podvožnjaka, zaobilaznica, metroa, železničkih stanica, industrijskih giganata, IT parkova i nalazišta zlata, između znalački aranžiranih ocila i ostalog escajga, između Vodiča za penzionere i Mape puta, na raskošnom pladnju, u garnirungu mira, stabilnosti, blagostanja i svetle budućnosti, servirana je ŽABA.

DESERT

Torta Zlatno doba i sitne kreketuše.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari