Pedeset odsto popusta za “Adresu svemir” 1

U susret rođendanu Bitef teatra, ovo pozorište je pripremilo specijalno iznenađenje za publiku – popust od 50 odsto na onlajn kupovinu karata za prvi blok repriznog igranja predstave “Adresa svemir – nekoliko poruka” 19. i 20. februara.

Podsetimo, „Adresa svemir“ je prva režija Anje Suše u domaćim pozorištima posle skoro 10 godina i njen povratak na scenu Bitef teatra. Po nagrađivanom tekstu Volframa Loca ova predstava pokušava da nađe odgovor na pitanje da li postoji smisao u svetu u kome danas živimo.

Rediteljka Anja Suša je rekla da ovo nije njen prvi susret sa Lotzom kao piscem i da je pre nekoliko godina režirala njegov tekst „Urnebesna tama“ u Gradskom pozorištu u Helsingborgu u Švedskoj, a nekoliko godina pre toga, da je od Bojane Denić dobila njegov tekst „Einige Nachrichten an das All“ uz toplu preporuku da ga obavezno pročita jer pored toga što je fantastičan pisac, dobar je izbor za Anjin rediteljski senzibilitet.

– Od mnogih dobrih savremenih tekstova na nemačkom, koje je Bojana godinama velikodušno delila sa mnom (a koji zaista jesu korespondirali sa mojim senzibilitetom) – ovaj je sa mnom ostao najduže.Posle prve replike koja se nalazi u uvodu teksta: „Drkadžije, nalazimo se u eksploziji!“ – bilo mi je jasno da ću ga jednog dana, čim se ukaže prilika, sigurno režirati.
Nisam se previše opterećivala razmišljanjima o tome kada i gde će to biti, mada sam, potajno, priželjkivala da to, ipak, bude u Beogradu, koji je u tom trenutku, iz nekoliko razloga, u koje ovde neću ulaziti, za mene bio nedostižan. – navela je, između ostalog, Anja Suša, objašnjavajući dugačak put koji je prošla do realizacije ovog komada.

U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć i Milica Sužnjević a link za njen promotivni paket je https://prodaja.bitef.rs/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari