ForumZFD Srbija raspisao književni konkurs za neobjavljenu priču: “Trenutak kad je meni počeo rat” 1Foto: EPA/ FEHIM DEMIR

ForumZFD Srbija raspissao je književni konkurs za neobjavljenu priču: “Trenutak kad je meni počeo rat”, s namerom da ponudi književni odgovor na temu poimanja sukoba koji su počeli raspadom Jugoslavije, a završili se deceniju kasnije.

– Želja nam je da prikupimo lična sećanja, ili sećanja drugih ljudi koje ste nekad čuli, kao ona koja izlaze iz zone iskustvenog i prelaze u fikciju u formi kratke priče – piše u saopštenju za javnost forumZFD.

Kako se navodi, pravo učešća na nagradnom konkursu imaju svi autorke i autpri koji pišu na bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku, a rok za slanje radova je 31. mart 2022. godine.

Zainteresovani za učešće na ovom konkursu radove mogu poslati na email: [email protected], potpisane šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom potrebno je poslati uz tekst.

ForumZFD Srbija raspisao književni konkurs za neobjavljenu priču: “Trenutak kad je meni počeo rat” 2Dužina pojedinačne priče ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Naznačava se da radovi ne smeju biti prethodno objavljeni.

Tročlani žiri odabraće za objavljivanje deset priča, od kojih će tri prvonagrađene dobiti novčani iznos od 180 evra bruto.

U knjigu će pored deset priča odabranih na konkursu, biti uvršteno i petnaest priča po pozivu izdavača i urednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari