Novi Pazar: U ponedeljak počinje filmski festival Beldocs 1Novi Pazar

Od 14. do 18. marta u Novom Pazaru počinje festival Beldocs na kojem će biti predstavljeno pet najboljih filmova iz festivalskog izdanja 2020. i 2021. godine. Projekcije će biti održane u Svečanoj sali Kulturnog centra, a ulaz je besplatan.

Beldocs je jedan od najvećih filmskih festivala na Balkanu koji se bavi dokumentarnim filmom.

Festival se zalaže za slobodan film koji pomera granice, za istinu i hrabrost u izražavanju.

Festival počinje filmom “Krtica” koji govori o penzionisanom kuvaru iz Danske i njegovom dvostrukom životu koji vodi kao tajni agent.

U utorak, drugog dana festivala posetioci će moći da gledaju film “Za Samu” koji jedan od dva dokumentarca nominovanih za Oskara ove godine.

Trećeg dana planirana je projekcija film “Ova zemlja je moja zemlja” koji govori o političkoj situaciji u SAD-u nakon izbora Donalda Trampa.

Četvrtog dana će biti prikazan dokumentarac “Radijska tišina” koji se bavi pitanjem medijske slobode u Meksiku, a poslednjeg dana festivala na filmskom platnu  biće prikazan film “Nešto prelepo što preostane”, posvećen deci koja ostaju bez roditelja i koja obavljaju male rituale da bi se sećali svojih voljenih i nastavili sa svakodnevnim životnim aktivnostima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari