Aerosmit najavio oproštajnu turneju 1Foto: Shutterstock/JuliusKielaitis

Jedan od najpoznatijih američkih rok bendova Aerosmit najavio je oproštajnu turneju kojom će obeležiti više od pet decenija rada.

Vest su saopštili danas u video-snimku sa zvezdama, na kojem se, između ostalih, pojavljuju Ringo Star, Doli Parton i Eminem, prenosi BBC.

Spremite se i idite ovim putem, dobićete najbolju predstavu u našim životima, poručili su fanovima iz legendarnog benda.

Turneja će početi u Filadelfiji 2. septembra i završiće se 26. januara naredne godine u Montrealu, a novogodišnji koncert biće u Bostonu, gde su formirani. Planirano je 40 nastupa.

Mislim da je krajnje vreme da proslavimo više od pola veka koliko smo ovde. Nikad ne znaš koliko će još svi biti zdravi da ovo rade. Prošlo je dosta vremena otkako smo napravili pravu turneju, rekao je sedamdesetdvogodišnji gitarista Džo Peri.

Prošle godine, bend je otkazao deo nastupa u Las Vegasu nakon što se frontmen Stiven Tajler prijavio na rehabilitaciju.

Poslednji put otvaramo Pandorinu kutiju da predstavimo našim fanovima turneju „Smiraj“. Budite tamo i čuvajte se dok iznosimo svoje igračke sa tavana. Spremite se, poručio je sedamdesetpetogodišnji Tajler.

Aerosmit je formiran 1970. godine i najuspješnija je američka hard rok grupa po broju prodatih albuma. Prodali su 150 milona kopija širom sveta, od toga 66,5 miliona u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari