„Da je taj čovek makar bio u nekom muzeju…“: Sagovornici Danasa o Šapićevoj inicijativi da Josipa Broza vrati u Kumrovec

Ostavite komentar


  1. Толико година никоме није сметао и никоме није пало на памет да га преместе е сада се нашао Шарић да га преместа.Шта му смета и шта мисли да ће добити тиме.Него ето тек нешто да лупи а да остане жив.Шапоћу СРАМ ТЕ БИЛО.

  2. To je za njega mislena imenica“muzej“,više liči da odvlači pažnju na razne događaje „ispod radara“…

  3. Više su Tito & komunisti pobili Srba nego Nemci, Talijani i ostali okupatori zajedno. Jedino su ih nadmašile hrvatske ustaše, ali im je cilj bio isti..

  4. A zasto da neko kao tito bude u kuci cveca? Zasto ovaj narod ukazuje pocasti nekome kao sto je tito koji je srbe streljao u periodu od 1945 do 1951? Neko ko je neistomisljenike slao na goli otok, ko je gusio srpsku kulturu, cak i jezik… Sto se mene tice prebacite tita u dunav ili na neku deponiju.

  5. Šta reći,i dalje mnogo poštovalaca lika i dela Tita,nikako da se ne dira to,da ostane kako je. Mi smo jedini koji ga svojatamo i prepiremo oko njega,ostali su nastavili dalje.Neke starije generacije sa nostalgijom gledaju na ta vremena,njihovi naraštaji neće ga ni znati,ali samo mi Srbi nikako da ostavimo prošlost gde i jeste.

  6. Nemam problem da se copavi bravar prebaci u Kumrovec ali cu biti jako razocaran ako prebacivanje ne odradi JKP Gradska Cistoca

  7. Dali taj “ čovek“ ima pojma o bilo čemu. Dali zna da je upravo TITO tvorac ideje i izgradnje Novog Beograda. Dali po njemu treba i to srušiti ili izmesti negde drugde. O jadni Beograde ko te vodi?

  8. Dali treba sad sklanjati Tamo neke posmrtne ostatke,to je pitanje. Ali da je Tito bio na drugoj strani I pucao u Srbe u 1 svetskom ratu to je istina I da je taj rezima posle 45 godine srbskom narodu naneo nesagledive problem I patnje I to je istina. Ne treba nam nikakav revansizam,Ali je vazno reci istinu da nam se Tako nesto vise ne ponovi.

  9. Gospodine Šapiću imate moju podršku. Pokojnici na groblje gde im je i mesto .
    Drugovi komunisti moj predlog je da se organizujete , izmestite ga na neko od vaših imanja .

  10. Podrška Šapiću za ovu ideju!
    Hrabra i izuzetno korisna početna akcija za uklanjanje satanizma, decenijama sakrivanog ispod crvenog pentagrama, Meštrovićevih skulptura i belog mermera u Kući cveća. Istorijski muzej u Beogradu najvećim je delom čista partizanština Veljka Bulajića i crvenih Karađorđevića. Šapić je u pravu i za Muzej srpske istorije. U njemu bi morala da bude prikazana istorija Srbije kakva i jeste bila, a ne onakva, komunistima prilagođena i izmenjena, kakvu je oduvek pisao i servirao udbaško – britanski komunistički fašizam.
    Radikalni komunizam je upropastio Srbiju. I još uvek radi na tome…

  11. А да ли господин доктор историје Марковић зна колико је невиног народа побијено по заповести и вољи друга Јосипа Броза и да ли такав човек треба да буде у маузолеју?

  12. Podrška Šapiću, ima mnogo razloga većina zna ,nek on ide medju svoje mada ni Kumrovac nije njemu rodno mesto..

  13. Sapic je „sirov“ trebace mu mnogo godina da se kulturno izbrusi i oslobodi(ako je to uopste moguce) nacionalizma-sovinizma.

  14. Vilim genijalce koji misle da se može uzeti gumica i sva istorija izbrisati, a onda početi od njih…

  15. Lepo , neka sa ovim njegovim stavom izadje sad na izbore pa da vidimo šta gradjani misle na ovu njegovu ideju . Čak i da je sve u pravu za Tita , on barem sad mrtav donosi pare i on bi njega dao

  16. Опрости му боже, не зна ни шта прича ни шта ради

  17. Броз је сахрањен са само једном ногом, друга му је ампутирана.

  18. Mislim da se ovo priprema da bude jesnog dana necije drugao mesto za pocivanje.

  19. A da otvori muzej “ Beogradska ulica bez rupa “ ili “ uredjeni Beogradski saobraćaj “ , možda ipak “ Beli moja privatna policija “ !? Mada ne bi tu zaostajali ni muzeji “ kradje Srpskih vlasti “ “ funkcionerske lažne diplome “ ….

  20. Да ли ће вратити у Босну и све оне Србе чији су се дедови у Првом светском рату ратовали против Србије у Аустро-Угарским униформама и чинили највећа злодела проти Срба из Мачве.

  21. Njemu ništa sveto nije. Samo da se svađamo i mrzimo. To je njemu i njegovima jedino bitno.

  22. Kada se vec prica o muzejima,nama treba Arheoloski muzej ,mozda eventualno na Kalemegdanu

  23. Kuća cveća treba da se iseli, a imanje koje je Josip Broz oteo od legendarnog Beogradskog gradonačelnika Miloša Jovčića vrati naslednicima porodice Savčić – Acović!! To je jedino ispravno i jedino pravedno!! A Tita gde će sahraniti to neka vide sa njegovom porodicom.

  24. ….nije problem Tito,problem je brisanje dela istorije našeg naroda,a šapić bi trebalo da zna koliko je Srba poginulo braneći Beograd , koliko na sremskom frontu…

  25. Ne znam da li je zalosnija i smesnija Sapiceva na Broza ili hajka ili ovih koji ga napadaju „braneci“ lik i delo najveceg sina nasih naroda i narodnosti.

  26. Коначно права одлука. Чиме нас је тај човек задужио. Напротив!

  27. Pravo resrnje gospodine Sapicu da u kucu cveca premestite Hitlera. Ideje koje sprovodite su van svake pameti. Tito je nasa istorija, deo naseg mirnog i priznatog u svetu zivota. Niste mu dorasli ni u cemu.

Ostavite komentar


Kultura

Mo Jen za Danas: Odabrao sam književni pseudonim da bih se podsećao da ne treba previše da govorim, ono što želim da kažem trudim se da unesem u svoja dela 10

Mo Jen za Danas: Odabrao sam književni pseudonim da bih se podsećao da ne treba previše da govorim, ono što želim da kažem trudim se da unesem u svoja dela

Jugoslavija kao zemlja više ne postoji, ona je deo istorije, dok Jugoslovensko dramsko pozorište i dalje postoji, što nam govori o snazi umetnosti, o snazi pozorišne drame, koja prevazilazi istoriju države. Velika mi je čast što sam ovde - izjavio je kineski nobelovac Mo Jen na današnjoj konferenciji za novinare koju je, naravno, ispratilo ogromno interesovanje ovdašnjih medija, kao i nekih kineskih portala.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.