„Balkanska međa“ rasplakala moskovsku publiku

Ostavite komentar


  1. Ok. Film je verovatno dobar ali bi tim povodom mogli i izbeći floskule koje je autor filma izjavio pominjući Putina npr.
    Možda u filmu to nije moglo naći svoje mesto ali činjenice su sasvim drugačije.
    Nikakvo rusko-srpsko prijateljstvo nije nateralo ruski bataljon iz sastava UPROFOR-a već suvo zlato kojim su ih moji sugrađani i prijatelji braća Karić platili. Drugi motiv zauzimanja aerodroma u Slatini kraj Prištine je bila da demontiraju elktroniku iz šest MIG-29 koji su bili zatrpani u podzemnom aerodromu u brdu Goleš.
    Čim su izvukli elktroniku napustili su aerodrom i bili raspoređen su u Orahovac i Veliku Hoču.
    Prvi potez koji je Putin uradio je povlačenje Ruskog Bataljona iz sastava KFOR-a koji su to tako panično uradili da su uvek spremni Albanci iskoristili i izvršili masakr nad srpskim stanovništvom i tom prilikom se oko šesdesetak Srba vode kao nestali da im se ni grob ne zna. Da nije bilo komandanta Nemačkog Bataljona iz Prizren koji je brzom akcijom sprečio dalje masakr i paljenje crkvi u Zočištu i Orahovcu, broj žrtava bi bio mnogo veći.
    Postoje priče da je Tadić navodno iznervirao Putina što nije hteo da učestvuje u daljem finansiranju ruske misije na KiM.

    1. Ni jedan Mig 29 nije bio stacioniran na aerodromu Slatina,bilo je starih migova 21 koji su bili jedva u letnjom stanju . Tvoja priča ne pije vodu!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.