Barak ObamaFoto: mpi04 / imago stock&people / Profimedia

Netfliksov predstojeći film katastrofe „Leave the World Behind“ je prvi film produkcijske kuće „Higher Ground Productions“ koji nije snimljen po istinitom događaju. U pitanju je adaptacija istoimenog romana iz 2020. godine, koji je napisao Ruman Alam.

Prema pisanju Indexa, bivši predsednik SAD i jedan od suvlasnika kuće „Higher End Productions“, Barak Obama, lično je učestvovao u produkciji filmske adaptacije jer je hteo da sve bude savršeno. Obama je scenaristi i reditelju Semu Emejlu slao bileške za scenario, prenosi Varajeti.

Džulija Roberts i Itan Houk u filmu igraju bračni par koji je s decom otišao na letovanje na Long ajlend, gde su iznajmili luksuzni apartman. Njihov idilični odmor prekida dolazak vlasnika luksuznog apartmana i njegove ćerke, koji su pobegli iz Njujorka jer je u celom gradu nestalo struje i ne znaju šta se događa. Kako bi preživeli nadolazeću katastrofu, obe porodice moraju da nuče da veruju jedni drugima i ostave predrasude koje su imale iza sebe.

„U prvoj verziji scenarija sam išao dalje nego što je to prikazano u filmu, tako da je predsednik Obama, koji je iskusan oko takvih stvari, morao da me spusti na zemlju i objasni mi kako bi se sve to odvijalo u stvarnosti“, rekao je Esmejl.

“Imao je puno beleški o likovima”, izjavio je reditelj i dodao: “Moram reći da je on veliki ljubitelj filmova i nije mi samo davao savete koji su vezani isključivo za njegovu profesionalnu karijeru. Davao mi je savete kao fan tog romana, jer je želeo da se od njega napravi stvarno dobar film.”

„Leave the World Behind“ će biti dostupan na Netfliksu od 8. decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari