Ben Aflek i Met Dejmon nisu planirali da Robin Vilijams glumi u filmu „Dobri Vil Hanting" 1Foto: Gus Van Sant, Credit line: IFA Film / United Archives / Profimedia

 

Film Dobri Vil Hanting nastao je tako što su Ben Aflek i Met Dejmon odlučili da ne žele da ih preskaču za glavne uloge i zajedno napisali scenario.

Taj scenario predviđao je da oni tumače dve glavne uloge kako ne bi prolazili kroz proces kastinga, ali falio im je još jedan faktor.

Ništa nije garantovalo da će uspeti da prodaju scenario studiju, ali su verovali da im fali jedno veliko glumačko ime u ulozi Šona Megvajera koje će privući publiku u bioskope.

U tom trenutku, film Ulični psi Kventina Tarantina bio je vrlo popularan, a Dejmon i Aflek su načuli da je on dobio veliki budžet zato što je u filmu glumio Harvi Kajtel.

„Tako smo mi napisali ulogu koju je Robin dobio na kraju i nazvali je ‘Harvi Kajtel uloga’. Tražili smo glumca koji može da nam donese novac jer smo Ben i ja hteli da glumimo u filmu, a znali smo da mi ne vredimo ništa“, rekao je Dejmon.

Dodao je: „Ostavili smo ulogu otvorenom… Mogli smo da je prilagodimo ako Morgan Frimen ili Denzel Vošington budu hteli da je tumače… Da je Meril Strip dobila ulogu, to ne bi bio očinski odnos prema sinu, već majčinski…“.

Scenario za film Dobri Vil Hanting se dopadao mnogima u Holivudu, ali je za krajnji ishod zaslužan Frensis Ford Kopola, koji je izabrao Dejmona da glumi u njegovom filmu Čudotvorac.

Tako se pročulo za Dejmona i više ljudi je bilo zainteresovano za scenario, ali ga je Kopola prosledio Robinu Vilijamsu, koji će se ispostaviti kao savršen izbor.

On je upravo glumio u Kopolinom filmu Džek, a kada je dobio scenario, pitao je Kopolu: „Ko su ovi tipovi?“.

Izvor: The Things

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari