Bend Queen podelio do sada neobjavljenu pesmu na kojoj peva Fredi Merkjuri 1Foto: Photoshot / Topfoto / Profimedia

Grupa Queen obradovala je svoje fanove širom sveta objavom emotivne rok balade Face It Alone, na kojoj peva Fredi Merkjuri, a koja do sada nije bila poznata javnosti.

U pitanju je pesma koja je snimljena 1988. godine i trebalo je da se nađe na njihovom trinaestom albumu pod nazivom The Miracle. U to vreme, bilo je teško snimati, jer se ceo bend nosio sa činjenicom da Merkjuri ima HIV, što nije bilo javno otkriveno.

Merkjuri je u trenutku snimanja pesme imao 45 godina, a preminuo je tri godine kasnije. The Miracle je bio pretposlednji album benda sa njim, a neposredno nakon njegove smrti izašao je i Innuendo.

Brajan Mej i Rodžer Tejlor izjavili su da su pronašli ovu pesmu u toku rada na reizdanju albuma The Miracle. Na nju su potpuno zaboravili i mislili su da se ne može iskoristiti, ali to ipak nije bio slučaj.

Nakon puno rada, pesma Face It Alone je ipak dobila svoju novu, finalnu verziju i biće glavni singl na reizdanju albuma koje izlazi 18. novembra. Na njemu će se naći šest novih pesama i do sada neobjavljeni snimci iz studija.

Izvor: Hype Beast

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari