Bez Džonija Depa u nastavku "Fantastičnih zveri" 1Foto. EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Filmski serijal „Fantastične zveri“ ubuduće će imati novog Gelerta Grindelvalda.

„Želim sve da obavestim da me je studio Vorner Bros zamolio da odustanem od uloge Grindelvalda u ‘Fantastičnim zverima’. Ja sam pristao na njihovu molbu i ispoštovao je“, napisao je na svom Instagram profilu američki glumac Džoni Dep.

Da će napustiti serijal potvrdili su i iz studija koji stoji iza ekranizacije popularnih knjiga čija je autorka Džej Kej Rouling.

Džoni Dep igrao je glavnog negativca i mračnog čarobnjak, u serijalu čiji se događaji odvijaju pre sage o Hariju Poteru.

Uloga će, kako kažu iz studija Vorner Bros, a prenose američki mediji, uskoro dobiti novog glumca, zbog čega je premijera trećeg nastavka pomerena za leto 2022. godine.

Odluka da prekinu saradnju sa Depom stigla je samo nekoliko dana nakon što je slavni glumac izgubio sudski spor sa britanskim tabloidom San, zbog članka u kome je Dep optužen da je pretukao svoju, sada već bivšu, suprugu, glumicu Amer Herd, i to više puta tokom njihovog braka.

Britanski sudija je u saopštenju istakao da je utvrđeno da je glumica strahovala za sopstveni život, kao i da je sve što je tabloid objavio bilo istina.

Tokom procesa, Depovi advokati pokušali su da dokažu da je u stvari glumica njega zlostavljala, a nakon presude planiraju da podnesu žalbu.

Džoni Dep se zahvalio svojim fanovima na podršci i istakao da će nastaviti da se bori da dokaže da su optužbe lažne.

„Ovaj trenutak neće definisati moj život i karijeru“, napisao je na Instagramu glumac.

Inače, njegov problematični privatni život ugrožavao je budućnost filmskog serijala „Fantastične zveri“ još od prvog filma 2016. godine, kada su i objavljene prve optužbe za zlostavljanje njegove supruge Amber Herd.

Producenti su se odlučili da podrže Depa, iako zli čarobnjak Grindelvald ima moć da menja svoj lik, pa ga tako na početku prvog filma igra Kolin Farel.

Podsetimo, snimanje novog nastavka uzdrmano je i pre nekoliko meseci kada je britanska književnica Džej Kej Rouling objavila nekoliko tvitova u kojima je iznela svoj stav da „transrodne žene nisu žene“, te da „ni transrodni muškarci nisu muškarci“.

„Ako pol nije stvaran, onda ne postoji ni istopolna privlačnost. Ako pol nije stvaran, onda je proživljena stvarnost žena izbrisana. Poznajem i volim trans osobe, ali izbrisati koncept pola pomera sposobnost mnogih da smisleno raspravljaju o svojim životima. Nije mržnja izneti istinu“, napisala je između ostalog autorka serijala „Hari Poter“.

Brojni fanovi njenih knjiga kritikovali su je zbog ovih komentara, a glumci koji igraju u franšizama nastalim iz njenog pera – Danijel Radklif i Edi Redmejn, ogradili su se od njenih izjava, javno istakavši da ne dele njene stavove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari