Božidar Zečević ovogodišnji selektor FEDIS-a 1Foto: Igor Marinković

Televizijske sezone 2020/21 na domaćim televizijskim kanalima prikazano su, rekordne, 34 TV serije.

Najviše premijerno prikazanih serija imala je televizija Superstar 15, sledi RTS sa sedam, Prva TV sa šest, Nova TV imala je tri serije, Pink dve, a nova K1 jednu premijerno prikazanu TV seriju. Sve te serije razlikuju se po kvalitetu, sadržaju, žanru…i iz tog razloga neophodno je da predstojeći 11. međunarodni Festival TV drama i serija FEDIS, ima instituciju Selektora festivala, a to će ove godine biti dramaturg, reditelj i TV kritičar Božidar Zečević – kazao je direktor FEDIS festivala Nenad Milenković, povodom 11. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, koji će biti održan od 5. do 7. oktobra u Domu omladine.

Na konferenciji su tim povodom govorili i predsednik Organizacionog saveta FEDIS festivala profesor Feti Dautović, kreativni producent Dejan Dabić, a najavljen je bogat prateći program, kao što je obeležavanje 40. godina od TV serije Vruć vetar, bindžovanje jedne hrvatske TV serije, ekluzivna premijera dve epizode TV serije koja će biti prikazana na jesen, ali i gostovanje austrijske državne ORF televizije i predstavljanje njihove TV produkcije, TV drame i aktera.

Festival drama i serija FEDIS, jedina je manifestacija koja afirmiše TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i deo je zvaničnog Programa Doma omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari