Branka Petrić: Važno je to što se stalno ističe momenat samodiscipline 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Apsolutno ne izlazim, poštujem sve preporuke i, hvala bogu, tu je moj sin Hedon.

On je još stroži – kaže glumica Branka Petrić za Danas odgovarajući na pitanje kako provodi vreme u karantinu. Ona dodaje da sada ima vremena i da tu priliku koristi da se posveti svojoj arhivi.

– Pošto sada imam vremena, koristim ga da se posvetim svojoj arhivi, svojim papirima. Šetam kroz svojih 60 godina bavljenja pozorištem i umetnošću. Pokušavam nešto malo da sredim i da ponovo uspostavim bliskost sa prošlošću. A kad krenem u to, naiđem na isečke iz novina koje sam ostavljala da kasnije pročitam i unesem se… Zaboravim se i onda mi prođe vreme i vidim, najedanput, pada mrak – kaže Branka Petrić i dodaje da se stalno čuje sa prijateljima.

– Naravno, u kontaktu sam sa svim svojim prijateljima, čujemo se, razmenjujemo stanja u kojima se nalazimo.

Upitana ima li poverenje u institucije odgovara potvrdno.

– Ja imam poverenje. Znate šta, prosto neću da mislim i hoću da verujem da će nadležni učiniti sve što treba. I veoma je važno to što se stalno ističe taj momenat samodiscipline i svesti u kakvoj se situaciji nalazimo. Čitam… – dodaje glumica i skreće pažnju da bi s tim u vezi nešto i da podeli s čitaocima Danasa.

– Recimo, podelila bih da je veoma zdrav đumbir i da ga treba grickati svaka dva sata. On jača imunitet. Ja uzmem dva, tri komadića, otprilike dva kvadratna centimetara. Prvi put kad sam probala malo sam više isekla, međutim, to je toliko ljuto, pa sam smanjila. Ali, stvarno, kad ga pojedem osećam svežinu i u grlu i ustima i mislim da bi to mogao svako da proba. Na sreću, može da se nađe, ima ga. Ne znam koliko košta pošto ja imam neke ostatke u stanu. Nije valjda poskupeo kao što čujem da je beli luk. Možda je đumbir jeftiniji, a isto tako je veoma zdrav – poručuje Branka Petrić.

– Slobodno me nešto pitajte, evo ja gledam televiziju i svi nekako dajemo uopštene odgovore – da treba da budemo disciplinovani i samodisciplinovani, da mislimo i na sebe i na druge.

Upitana ima li ona sve što joj je potrebno odgovara da je zbrinuta ali i da ima zaduženja u svom ulazu.

– Imam nekoliko rukavica koje stalno perem ili menjam. U našem ulazu je sve organizovano što se tiče dezinfekcije. Svakog dana s rastvorima za dezinfekciju obrišem tipke i ručke od lifta. Svakih osam dana sam zadužena za čišćenje ulaznog dela. Na pitanje zar nema neko mlađi da to učini umesto nje, Branka Petrić pojašnjava – Ne, pa zašto, ja sam se sama prijavila. Mene bi komšije oslobodile svega ali sam ja rekla „ja to mogu da radim“, a to stvarno nije ne znam šta. Bio mi je lep taj naš sastanak kad smo se skupili, svi mi stanari. Tu je i moj sin Hedon i na sreću svako može da boravi u svom prostoru i da nemamo kontakte. On radi i u stalnom je kontaktu sa ljudima tako da veoma vodi računa i insistira da budemo i na većoj razdaljini od dva metra. S obzirom na moje godine i mnoge teške faze kroz koje sam prošla ja sam spremna i nije mi ništa strašno ako je došao momenat da odem – konstatuje Branka Petrić, a od stvari koje joj najviše nedostaju ističe novine.

– Nedostaje mi što svakog dana nemam novine. Ali dobro, uključim onda televizor i slušam mnogo radio. Ne fali mi ništa što bi mi i inače bog zna kako falilo – zaključuje Branka Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari