"Čudo u Šarganu" u režiji Jagoša Markovića, 29. avgusta na 18. festivalu Purgatorije u Tivtu 1Foto: Nebojša Babić

Posle velikih festivalskih uspeha koji predstavu „Čudo u Šarganu“, u režiji Jagoša Markovića prate od aprilske premijere na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, novu inscenaciju kultne drame Ljubomira Simovića, u ponedeljak, 29. avgusta, videće i publika 18. Purgatorija u Tivtu. Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, „Čudo u Šarganu“ osvojilo je pet nagrada. […]

Posle velikih festivalskih uspeha koji predstavu „Čudo u Šarganu“, u režiji Jagoša Markovića prate od aprilske premijere na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, novu inscenaciju kultne drame Ljubomira Simovića, u ponedeljak, 29. avgusta, videće i publika 18. Purgatorija u Tivtu.

Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, „Čudo u Šarganu“ osvojilo je pet nagrada.

Sanja Marković je za ulogu Cmilje nagrađena Sterijinom nagradom i i Nagradom „Zoran Radmiliović“ za glumačku bravuru, a Nenadu Jezdiću je Steriijinu nagradu doneo lik Prosjaka.

 

 

Sterijinu nagradu iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najboljeg mladog glumca osvojio je Aleksej Bjelogrlić za ulogu Tanaska, a Sterijina nagrada dodeljena je i Lani Cvijanović za kostimografsko ostvarenje u ovoj predstavi.

U bravuroznoj glumačkoj ekipi „Čuda u Šarganu“ su i Anita Mančić, Boris Isaković, Nebojša Duglić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov i Slobodan Tešić.

„Čudo u Šarganu“ na 18. Međunarodnom festivalu mediteranskog teatra – Purgatorije u Tivtu biće izvedeno na sceni Atrijum Buća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari