Danas počinje Festival fotografije Vizualizator 1

Festival fotografije Vizualizator desetu godinu zaredom domaćoj publici predstavlja najistaknutija imena profesionalne fotografske scene. U organizaciji Centra za razvoj fotografije, ovogodišnji festival održava se na više lokacija u Beogradu, među kojima, UK Parobrod, Galerija Nikola Radošević, Kuća Đure Jakšića i Galerija Progres.

U periodu od 17. novembra do 10. decembra publika će imati priliku da kroz izložbe, radionice i druge aktivnosti bliže upozna tokove i ostvarenja savremene fotografije.

Vizualizator 2022 svečano će otvoriti izložba eminentnog norveškog fotografa Espena Rasmussena, svetski priznatog autora i dobitnika preko 50 prestižnih nagrada večeras u 19 sati u UK Parobrod.

Među autorima iz Srbije i inostranstva, na 10. Vizualizatoru publici će se predstaviti Ema Bednarž (Srbija), Boro Rudić (Severna Makedonija) i Lorenzo Castore (Italija).

Festival, kao i do sada, poseban segment programa posvećuje nacionalnom konkursu Press Photo Srbija koji godinama unazad prepoznaje i nagrađuje najuspešnije radove u oblasti medijske fotografije, podseća u svom tekstu o festivalu istoričarka umetnosti Tijana Duka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari