Dani Zorana Bulatovića Baleta - Ipak, nije baš sve bilo muzika 1Foto: Promo

Prva samostalna izložba čuvenog gitariste Zorana Bulatovića Baleta biće otvorena večeras u 19 časova, u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

Zoran Bulatović Bale (Novi Sad, 1964) je umetnik koji je poznat kao gitarista i član Lune, Laboratorije zvuka, Pekinške patke, i drugih bendova, kao i po primenjenoj muzici. Pisao je muziku za više od 30 pozorišnih predstava, kratkih i dugometražnih filmova. Ovoga puta, u Fabrici se predstavlja kao vizuelni umetnik.

Likovni kritičar Sava Stepanov najavljuje ovu izložbu crteža sa motom “Ipak, nije baš sve bilo muzika” i ističe za Danas da iako se radi o uglednom muzičkom stvaraocu, neophodno je ukazati na Bulatovićev “skriveni” angažman u domenu likovne umetnosti.

“On konstantno stvara, sada već veoma obimno crtačko delo, čiji rezultati su prevazišli granice uobičajenog entuzijazma, i koje je preraslo u istinski zanos i potrebu da se impulse sveta i vremena pretvore u linearni zapis, da se prevedu u vizuelnu konstrukciju”, ističe Stepanov.

Stepanov naglašava da se Bale Bulatović ovom izložbom deklariše kao umetnik koji je potpuno svestan položaja običnog čoveka u savremenom društvu i da je njegova muzička biografija prepuna dokaza da se on večito angažovano odnosio prema svakodnevnoj stvarnosti, politici i svim drugim društvenim fenomenima koji su ograničavali ljudske slovode i prava na život dostojan čoveka.

“Do sada nisam izlagao svoje crteže, a imam ih oko hiljadu. Nastali su u periodu od tri godine, a kako nisam za tu delatnost treniran ni u jednoj relevantnoj ustanovi, za mene su važni jer, crtanje je pre svega terapija. Jedva čekam večerašnje otvaranje i unapred sam, u katalogu, upozorio sve prijatelje da ću se najviše družiti sa onima koji imaju najviše para jer, izložba je prodajna, naravno”, rekao je za Danas Zoran Bulatović Bale.

Izložba u Fabrici je otvorena do 16. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari