Danijel Bril tumačiće Karla Lagerfelda u novoj mini-seriji 1Foto: EPA/HANNAH MCKAY

Nemački glumac Danijel Bril tumačiće pokojnu ikonu modnog sveta Karla Lagerfelda u novoj Diznijevoj mini-seriji pod nazivom Kaiser Karl.

U pitanju je serija od šest epizoda u produkciji kuće Gaumont, koja se već snima na lokacijama u Francuskoj, Monaku i Italiji.

Radnja će pratiti uspon Karla Lagerfelda u svetu pariske visoke mode tokom 1970-ih i odluku da postane najpoznatiji francuski dizajner u vreme kada je Iv Sen Loran bio glavni.

Serija će prikazati i rivalstvo između Lagerfelda i Sen Loranovog partnera Pjera Berža, kao i ljubavnu priču sa Žakom de Bašerom.

Osim rivalstva i uspona u modnom svetu, biće prikazana i dekadencija, tragične ljubavne afere i prijateljstva koja su obeležila Lagerfeldov život.

Pored Danijela Brila, uloge tumače Teodor Pelerin, Arno Valoa, Aleks Lac i Agnes Žaoi, dok će se u pojedinim epizodama pojavljivati neke od najvećih zvezda tog vremena, kao što su Marlen Ditrih i Endi Vorhol.

Iz Diznija najavljuju da će serija imati više od 2.200 statista, više od 40 različitih setova i oko 3.000 kostima, od kojih će 160 biti kreirano od nule.

Pored ove serije, u razvoju je i biografski film o Largerfeldu, sa Džaredom Letom u glavnoj ulozi.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari