Dejan Savić: Opera i Balet ne mogu biti taoci Drame

Glavni dirigent Opere i Baleta, bivši upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. „Za mene se smatra da sam veliki umetnik, institucija u svom poslu. “
    Sta rece covek i ostade ziv?!? Ne mogu da verujem?! Sedi- JEDAN!

    1. А, шта ако је г. Савић у праву? Да ли би због нескромности и даље имао јединицу иако је велики уметник. Но, у сваком случају требало би подржати одвајање опере и балета од драме.

      1. Postovani Prof. Atlagic, da li ste zaista Prof ili se samo tako potpisujete? Ja jesam, i to vec 30 godina, (u inostranstvu), ali mi je lepse i lakse da se potpisem sa “ mama“.( sto takodje jesam)
        I moram da Vam priznam da D.S. , NE moze biti u pravu, jer on je sve samo NE veliki umetnik! A o instituciji, ne zelim ni da pricam!
        „Skromnost nije za svakoga. Ona lepo stoji samo onima koji bi imali zbog čega biti neskromni.“( cika Dusko Radovic, onaj koji je radio na Studiu B , dok je jos nesto vredeo).
        Hvala

    1. Ne pere Danas ruke, vec pusta da se cuje i druga strana. Ako vi botovi to mozete da razumete. Tesko.

  2. Dirigent i mešetar Savić, bio bi doživotno upravnik da se diktator nije uplašio ozbiljnijeg štrajka i posledica po sebe. On ga je postavio i smenio i to je istina. Sam sebe hvali, ha ha ha,av av av.

  3. Šta sve napriča ovaj samohvalov! Institucija, veliki umetnik sa značajnom karijerom, boljim rezultatima i većim iskustvom za mesto upravnika? !? Strašno, impozantni bezobrazluk jednog nesposobnog tezgaroša! Karijerista, koji je vukao ljude za rukav da glasaju za njega, samo da bi baš on postao jedini muzički umetnik koji je bio na čelu NP, i u dva mandata 10 godina upravnik, najduže posle Velimira Vece Lukića. Kako se samo usuđuje da pominje Vecu! Predlaže genije da se već od sledećeg konkursa biraju dva upravnika, jedan nacionalne Drame a drugi nacionalne Opere i Baleta! On koji je uništio Operu i Balet zajedno sa Kostjukovim, burazerom po tezgama, pominje opšte zadovoljstvo i korist kako umetnika tako i publike! Užas! Toliko je providno. Jasno je kao dan i koje su mu namere i da planira da postane kalif Opere i Baleta, u slučaju da se njegov genijalni predlog prihvati, od neukih, koji su ga postavili na čelo Titanika!

  4. Na sajtu Narodnog pozorišta predstavljeni su umetnici, među njima i Dejan Savić u odeljku „svi“ i odeljku „opera“, u kojima kao i ostalim njegovim kolegama i koleginicama, ispod fotografije piše dirigent, ili dirigentica. Međutim, na sajtu, u nabudženoj i nakićenoj biografiji koju je sam ispisao na nekoliko staranica i koja obiluje njegovim „dostignućima“ na tezgama, koje Narodnom pozorištu ništa ne znače, niti su mu dinar unele u kasu, ovaj mitoman je svom zvanju pridodao reč „glavni“, iako takvo radno mesto, niti zvanje, u Narodnom pozorištu ne postoji! Opasan karijerista i hvalisavac, koji ne može da se pomiri da je bivši, pa pametuje i predlaže razdvajanje sektora, što bi 150 godina tradicije ove kuće kulture, bacilo u smeće.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Tamara Krcunović, glavna glumica filma "Radnička klasa ide u pakao": "Da postoji solidarnost, ne bismo živeli u ovome u čemu živimo" 8

INTERVJU Tamara Krcunović, glavna glumica filma „Radnička klasa ide u pakao“: „Da postoji solidarnost, ne bismo živeli u ovome u čemu živimo“

Zbog toga što je maestralno odigrala naslovnu ulogu u filmu “Radnička klasa ide u pakao”, zbog toga što bi naslov ove drame mogao da bude i slogan proletera svih zemalja za ovaj 1. maj, zbog toga što voli da radi ono što je najteže - da uči, pa je glumu završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu a onda, dobivši stipendiju, nastavila studije u Francuskoj gde je ostala osam godina, kao i zbog toga što je odlučila da bude u statusu slobodnog umetnika i što ima nezavisnu teatarsku produkcijsku kuću “Red, rad i disciplina”, glumica Tamara Krcunović je sagovornica Danasa u njegovom prazničnom izdanju. Razgovor sa njom vođen je u bifeu Beogradskog dramskog pozorišta pred probu za predstavu “Laž” a dan pre toga bila je, kako kaže, u Negotinu gde je igrala predstavu i sa tog gostovanja se vratila kući negde oko tri ujutru...

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.