dejvid linčFoto: EPA-EFE/TYTUS ZMIEJEWSKI

 

Dejvid Linč je najpoznatiji kao reditelj nekih kultnih filmova, ali s vremena na vreme, voli da se pojavi kao gostujući glumac.

Za pojavljivanje u filmu Fabelmanovi Stivena Spilberga, Dejvid Linč je dugo razmišljao i na kraju odlučio da ipak želi to da učini.

On je pred kraj filma nakratko tumačio čuvenog reditelja Džona Forda, a na setu je imao samo jedan zahtev – kesu grickalica marke Čitos (Cheetos).

„Pod jedan, obožavam Čitose i koristim svaku priliku da ih uzmem. Ali znam da nisu baš zdravlja hrana. Zato kad izađem iz kuće i imam priliku… Ali ne dobijam ih često, iskreno“, rekao je Link za Empire.

„Ako ih dobijem, želim veliku kesu. Jer kad počnete… morate da ih pojedete dosta da biste mogli da usporite i stanete. U suprotnom, sa malom kesom, danima biste tražili još […] To je neverovatni ukus“, dodao je.

Dejvid Linč otkrio koji mu je bio jedini zahtev na setu filma „Fabelmanovi" 1
Čitosi, foto: Shutterstock/Fauzan Fitria

Dejvid Linč je režirao mnoge kultne filmove

Reditelj filmova kao što su Dina, Plavi somot i Bulevar zvezda rekao je da je prvo oklevao da glumi Džona Forda u Spilbergovom filmu.

„Prvo nisam hteo to da učinim. To je zato što, kad je u pitanju gluma, želim da budem što dalje od nje, kako bi dao ljudima poput Harisona Forda i Džordža Klunija šansu za njihovu karijeru.“

Linč se ipak odlučio za pojavljivanje u Fabelmanovima jer mu se zaista dopala scena u kojoj mladi Spilberg upoznaje Forda i dobija savete o pravljenju filmova.

„Džon Ford je verovatno imao puno toga što je mogao da prenese tom mladom momku, ali je iskoristio ono o horizontu. To je tačno. Horizont na sredini je je*eno dosadan.“

Linč se pojavljivao u nekoliko filmova koje je sam režirao, među kojima su Dina, Unutrašnje carstvo, Čovek-slon

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari