Dino Mustafić: Društveni angažman intelektualaca je najčešće koristoljubiv

Reditelj Dino Mustafić povodom premijere predstave "Paravani" u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház 5. i 6. decembra

Ostavite komentar


  1. A što „orijentalni“ dolaze ako im Evropa ne valja?! A što ne odete?! Sramota, kvaziintelektualac olajava intelektuace. Pa, ja sam intelektualac, znači krećem od sebe: nisam subjektivna kao ti, i ne koristim svoje delo za manipulaciju kao ti. Kreni od sebe i svojih.

    1. Od čitavog intervjua, „izvlačiš“ na rasistički način vezu sa današnjim problemom emigranata.Imaš li pojma o čemu su „Paravani“?Evo: alžirski rat za nezavisnost, bio povod Ženeu da pokaže surovosti kolonijalne sile(Francuzi koji su itekako „došli“ gde ih niko nije zvao i jako teško “ otišli“), a s druge strane patnje, ali i predrasude, povodljivost i jednostran stav arapske populacije.Dakle, gerilski komad protiv svih, napisan od strane autsajdera, lopova, homoseksualca i genija.Ako nešto ne razumeš, ostani u svom neznanju.Takođe, napomena za intervjuera: Žak DERIDA, a ne Deride- a Mustafić ga ne pominje slučajno, jer je on potomak alžirskih Francuza! Sad naravno, moderator sve po defaultu cenzuriše
      Svetislav Jovanov

  2. Je l to Danas ponovo ima dopisnika iz Novog Sada? Baš lepo da se nešto piše osim korone. Pa kad bi se pisalo malo i NVO ima i protivnicima režima, a ne samo o LSV, bilo bi korektno. Razmislite malo.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.