Drugi Dani Petra Lazića od 1. do 3. avgusta u Kosjeriću 1Foto: Promo

U Kosjeriću večeras počinju Dani Petra Lazića, drugi po redu, u znak sećanja na novinara, satiričara, književnika i zamenika glavnog urednika Beograda 202 koji je preminuo septembra 2017. godine.

Grupa njegovih prijatelja i poštovalaca Okupljeni u Udruženje građana Vodnjika, u saradnji sa lokalnom lokalnim privednicima i samoupravom svom zaslužnom sugrađaninu drugu godinu zaredom odaju priznanje festivalom i sledeći njegova brojna intersovanja organizuju niz kulturnih događaja.

Manifestacija traje od 1. do 3. avgusta, a obeležiće je koncerti i brojnih bendova na Titan Demo Festu, veče muzičke komedije (četvrtak), kao i književno veče u subotu i dodela nagrade na književnom konkursu. I ove godine posebno interesovanje će izazvati Petrucave zvezdice, nagrade za najbolji dečiji aforizam.

Petar Lazić je rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, jedan je od najuglednijih satiričara poslednjih decenija. Njegova dela prevedena su na tridesetak jezika i zastupljena u više od 100 svetskih antologija, enciklopedija i zbornika. Šuiroj javnosti je najpoznatiji kao tekstopisac i reditelj predstava kultnog Indeksovog radio pozorišta.

Novinarstvom se bavio od 1979. godine, a na radiju je od 1982, najpre na studentskom programu Indeks 202. Od 1996. do 1998. bio je glavni i odgovorni urednik satiričnog lista „Naša krmača“, direktor i glavni i odgovorni urednik satirično-političkog magazina „Bre!“ od 1999. do 2004. 

Bio je direktor i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Glas javnosti“, pomoćnik odgovornog urednika dnevnog lista „Blic“ i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika programa Beograd 202. Od 2008. uređivao je i vodio na programu Beograd 202 emisiju „Crno-beli svet“, a od 2014. do 2016. godine emisije „Crna rupa“ i „Umesto crne rupe“. 

Na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu držao je nastavu iz predmeta: Veština ubeđivanja u medijima, Kritička literatura i retorika, Retorika i javni nastup, Komunikacija i tehnika ubeđivanja (osnove) i Komunikacija i tehnika ubeđivanja (polemike i debate).  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari