Drugog dana 8. Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru otvaranje Festivala duhovno-dokumentarnog filma 1Foto: M.S. / Danas

Osmi Festival hrišćanske kulture u Zaječaru, svečano je otvoren u 18. sati u Sabornoj crkvi, a nastavljen od 19 časova predavanjem prezvitera dr Olivera Subotića „Izazov veštačke inteligencije: pogled iz pravoslavne perspektive“.

U okviru 8. Festivala hrišćanske kulture danas će u 18 sati u porti Saborne crkve rođenja presvete Bogorodice biti otvoren Festival duhovno-dokumentarnog filma.

Prikazivanje filmova planirano je u terminu od 19 do 21 sat, dok će od 18:30 biti upriličena promocija Dnevnika o Festivalu, prof. Rastka Ćirića.

Manifestacija je počela Svetom arhijerejskom Liturgijom koju je na ostacima ranohrišćanske bazilike Feliks Romulijana služio Episkop timočki Ilarion.

Osmi po redu Festival hrišćanske kulture u Zaječaru, je tradicionalna manifestacija koju organizuje Eparhija timočka svakog septembra i koja obuhvata i Festival duhovno-dokumentarnog filma, biće održan od 14. do 21. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari