Dve premijere u Pozorištu "Bora Stanković" 1Foto: Promo

Postkovid sezona ansambl vranjskog pozorišta počinje zvanično 11. septembra kada će na velikoj sceni biti izvedena predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića u režiji Nebojše Dugalića.

Dva dana ranije ova predstava biće odigrana u adekvatnom prostoru Zdravstvenog centra u Vranju u znak zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju za požrtvovanost u vreme pandemije virusa kovid 19.

– Na velikoj sceni premijerno će biti izvedena predstava „Ludi Ljuba“ po tekstu Vranjanca Srboljuba Aritonovića, pisca i kustosa rodne kuće Borisava Stankovića, kojom obeležavamo deset godina od njegove smrti. Režiju potpisuje glumac našeg pozorišta Dragan Živković – navodi za Danas Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac.

On najavljuje i premijeru na sceni za decu gde će reditelj iz Sofije Darko Kovačevski po sopstvenom tekstu režirati lutkarsku predstavu „Nerođena devojka“ inspirisanu bajkom.

U nastavku sezone predstave će moći da prati po stotinak gledalaca u skladu sa merama o skupovima u zatvorenom prostoru, što je trećina od ukupnog broja mesta kojima raspolaže rekonstruisana sala vranjskog teatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari