Dvodnevna međunarodna strip konferencija u Kragujevcu 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

U Kragujevcu je danas počela dvodnevna Međunarodna strip konferencija u organizaciji Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa.

Konferencija pod nazivom „Kragujevac, čista desetka“ održava se pod pokroviteljstvom Skupštine grada, ali su zbog pandemije korona virusa pojedini planirani programi otkazani ili će biti organizovani u onlajn okruženju.

Strip autori, učesnici konferencije neće biti u mogućnosti da crtaju za posetioce, a neće biti ni posete vrtićima i crtanja sa najmlađim učesnicima festivala.

Umesto toga, danas će ispred striparnice Svet stripa biti organizovana izrada zidnog 3D stripa koji će oslikati akademski slikar Milivoj Kostić, prvi 3D strit art umetnik u Srbiji.

Tradicionalna Berza stripa biiće organizovana ovog puta samo u striparnici Svet stripa.

Organizatori su najavili onlajn razgovore za autorima i izdavačima stripova koji su bili gosti konferencije prethodnih godina.

Ljubitelji stripa moći će da vide izložbu radova jednog od najpoznatijih domaćih autora Branislava Kerca i akademskog slikara Milivoja Kostića. Biće održane i tribine – Stripovska produkcija u 2020. godini, na kojoj će govoriti Zoran Stefanović i Nebojša Vesović i „3D strip – bez straha“, na kojoj će učestvovati Katarina Stojanović Kostić i Milivoj Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari