Džeremi AjronsDžeremi Ajrons/Foto: JGX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džeremi Ajrons, oskarovac pridružio se glumačkoj ekipi predstojeće televizijske mini serije Grof od Monte Krista, koju je režirao Bile August.

Glavna uloga u seriji pripala je Sem Klaflinu, zvezdi filmskog serijala Igre gladi i Amazon serije Daisy Jones & the Six, donosi Variety, a prenosi Index.hr.

Avgustova miniserija je adaptacija istoimenog klasičnog romana francuskog pisca Aleksandra Dumasa, koja prati Edmona Dantesa, 19-godišnjeg mornara optuženog za veleizdaju i poslatog u zatvor bez ikakvog suđenja. Četrnaest godina kasnije, Dantes uspeva da pobegne iz zatvora i zaklinje se da će se osvetiti onima koji su ga nevino krivili.

Džeremi Ajrons u adaptaciji romana Grof od Monte Krista: Renomirani režiser delo bazira na međuljudskim odnosima 1
Džeremi Ajrons u filmu Dead ringers/Foto: Morgan Creek Entertainment – Telefilm Canada – Mantle Clinic II / Christophel Collection / Profimedia

Snimanje serije počelo je u julu ove godine u Francuskoj i Italiji, a trebalo bi da se završi sledećeg meseca na Malti. Na seriji rade producentske kuće Mediawan, Palomar i DEMD Productions.

Treća saradnja Ajronsa i Avgusta

Džeremi Ajronsu je ovo treći put da sarađuje sa Augustom, sa kojim je radio na filmovima Noćni voz za Lisabon i Kuća duhovaNight Train to Lisbon i The House of Spirits.

Filmovi renomiranog danskog reditelja osvojili su prestižne nagrade na brojnim festivalima, uključujući jednog Oskara i Zlatnog globusa. Takođe, Avgust je jedan od retkih reditelja koji je dva puta osvojio Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu.

Avgust je ranije ove godine rekao da ga je projekat privukao jer oslikava „međuljudske odnose i složenost ljudskih bića, što ga čini modernim i vanvremenskim“.

Pored Ajronsa i Klaflina, u seriji će se naći Ana Žirardo, Mikel Bo Folsgard, Blejk Ritson, Karla-Simone Spens, Mišel Riondin, Lin Gvansijale, Gabrijela Pesion i Nikolas Mopas.

Miniserija Grof Monte Kristo sastojaće se od osam epizoda, a premijerno bi trebalo da bude prikazana 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari