ema stounFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Ema Stoun upravo je osvojila svog drugog Oskara, ovog puta za glavnu glumicu u filmu Jadna stvorenja Jorgosa Lantimosa.

Nakon La La Lenda, Ema Stoun je uspela da ponovo bude proglašena za najbolju glavnu glumicu na dodeli najprestižnijih filmskih nagrada.

Glumici su nagradu uručile koleginice oskarovke Mišel Jeo, Šarliz Teron, Dženifer Lorens, Sali Field i Džesika Lang, a ona je tada doživela i malu nezgodu sa haljinom.

„Pre neko veče sam paničila, što se, kao što vidite, dešava često. Da može da mi se desi ovako nešto, a onda mi je Jorgos rekao ‘Molim te, izuzmi sebe iz toga'“, rekla je ona u vezi sa rediteljem filma.

„I bio je u pravu, jer ovo nije oko mene. To ima veze sa timom koji se okupio da napravi nešto veće od pukog zbira svojih sastavnih delova. A to je najbolja stvar u vezi sa pravljenjem filmova. To smo svi mi zajedno“, dodala je.

Ema Stoun često ističe podršku roditelja kao presudnu za svoju karijeru

„Počastvovana sam da podelim ovo sa svakim članom ekipe, svakim glumcem, svakom osobom koja je ulila svoju ljubav i briljantnost u pravljenje ovog filma. Moram da završim, ali zaista želim da zahvalim porodici. Mojoj mami, bratu Spenseru, tati, mužu Dejvu. Sve vas volim.“

„A, najvažnije od svih, mojoj ćerki, koja će za tri dana napuniti 3 godine i zbog koje su nam životi u boji. Volim te više od celog neba, devojčice moja“, citirala je Ema pesmu Tejlor Svift Bigger Than the Whole Sky.

Ostale glumice nominovane u ovoj kategoriji bile su Anete Bening (Najad), Lili Gledston (Ubistva pod cvetnim mesecom), Sandra Hiler (Anatomija Pada) i Keri Maligan (Maestro).

Ovo je bila četvrta nominacija za Stoun, koja je pored osvojenog Oskara za film La La Lend 2016. bila nominovana i za filmove Čovek Ptica (2014) i Miljenica (2019).

Pored Oskara, Ema Stoun je za ulogu Bele Bekster dobila i Zlatni globus, Nagradu Udruženja filmskih kritičara i BAFTA nagradu.

Izvor: People

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari