erik mekormakFoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Erik Mekormak je naprepoznatljiviji po ulozi Vila Trumana u seriji Vil i Grejs, koga je tumačio u osam originalnih sezona i još tri nakon obnove serije.

Vil Truman je gej muškarac, a Erik Mekormak je heteroseksualac i nedavno se nadovezao na debatu o tome da li strejt glumci treba da tumače gej likove.

„To je teško pitanje za mene jer nisam postao glumac da bih tumačio glumca. U svakoj od svojih uloga tumačio sam nešto što nisam privatno. To je sve deo posla“, rekao je u emisiji Good Morning Britain.

„Da gej glumci nisu mogli da tumače strejt uloge, Brodvej ne bi postojao. Tako da je to nešto što svi radimo“, nastavio je.

Erik Mekormak smatra da je dobro predstavio LGBTQ+ zajednicu, rekavši: „Došao sam iz pozorišta i svi moji najboji prijatelji bili su gej muškarci. Tako da sam od njih preuzeo duh i poruku i ubacio to u nešto što bi inače bio sitkom i, nadam se, reprezentovao“.

Erik Mekormak je umalo glumio Rosa u Prijateljima

Serija Vil i Grejs je premijeru imala na kanalu NBC 1998. godine, otkada su se mnoge stvari u društvu promenile, počev od očekivanja do društveno prihvatljivih konvencija.

Mekormaka su pitali i da li bi ga izabrali da tumači Vila da serija tek treba da ima premijeru u današnje vreme.

„Verovatno zavisi od toga da li bi rekli na kastingu ’A ti si gej, je l da?’, što mislim da ne smeju da kažu. Mislim da, uopšteno, najbolja osoba za tu ulogu, ona koja dođe i razbije na audiciji, treba da dobije tu ulogu.“

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari