Estradnim umetnicima novčana pomoć od 90.000 dinara 1Foto: Stanislav Milojković

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije (SEMUS), koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je predsednik tog sindikata Dragiša Golubović.

Pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž.

Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogi drugi, rekao je Golubović, prenosi Bizlajf.

Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom.

Ta pomoć je znatno pomogla ljudima, ocenio je Golubović.

Mi smo u ime Sindikata uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose.

Nadamo se da će i to odobriti, objasnio je Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari