Evrovizija finaleEvrovizija finale, foto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

Evrovizija sutra bira nogog pobednika, a organizatori su se pobrinuli da finale dobiej gala šou. Šarlot Pereli, Karola i Končita Vurst nastupaju u šou programu finala ovogodišnje Pesme Evrovizije.

Evrovizija je za mnoge sinonim za najbolju pop pesmu. A da li postoji veći pop bend od ABBA?

Tako će izgledati i revijalni deo finala ovog zabavnog takmičenja.

Zvezde će svojim nastupom odati počast ABBA-i. Naime, ove godine se navršava 50 godina otkako je ABBA hitom Vaterlo donela Švedskoj prvu pobedu na Evrosongu, piše Index.hr.
Bilo je jasno da će Švedska na neki način proslaviti ovu važnu godišnjicu, a na to su odlučili sa tri najpoznatija pobednika Evrosonga.

Televizijska kuća SVT pozvala je Šarlot Pereli, koja je donela pobedu Švedskoj na Pesmi Evrovizije 1999. godine, Karolu, koja je tri puta predstavljala Švedsku na ovom takmičenju i pobedila 1991. godine, i Končitu Vurst, koja je Austriji donela pobedu pre 10 godina.


Nastupiće i Lorin

TV producent Per Blankens je rekao: „Sada se svi okupljamo da odamo počast jednoj od najpoznatijih pesama Evrovizije. Svi znaju ovu pesmu – širom sveta. Da nam pomognu, imamo tri fantastična pobednika Evrovizije“, rekao je on.
Šarlot Pereli, koja ove godine slavi svoju srebrnu jubilarnu pobedu na Evroviziji, kaže: „1974. je bila godina mog rođenja i ABBA je pobedila na Pesmi Evrovizije. Oni su uzori sa kojima sam odrastala i da imam priliku da budem deo njihovog priznanja na velikom finalu je veoma lep i značajan osećaj.“
Proslava Vaterloa grupe ABBA neće biti jedina muzička poslastica koju gledaoci mogu da očekuju u velikom finalu. Nastupiće i prošlogodišnja pobednica Lorin, a obećava se još nekoliko iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari