Finale Evrovizije 2024: Ovo je redosled nastupa, a pod ovim brojem nastupa Srbija 1Foto: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Evropska radiotelevizijska unija (EBU) noćas je objavila redosled nastupa u finalu Evrovizije 2024.

Švedska otvara finalnu emisiju Evrovizije, a Ukrajina će nastupiti nakon njih. Izrael, koji se popeo na drugo mesto kladionica, nastupa šesti. Irska, koja je izazvala dosta reakcija posle nastupa u prvom polufinalu, peva deseta.

Mnogo je reakcija na ovakav redosled izvođenja. Mnogi od njih pišu da Izrael ne zaslužuje da bude u finalu, niti u takmičenju, a mnogi se žale i na poziciju Ukrajine.

„Od svih pesama Ukrajinu stavljate na drugo mesto? Sram vas bilo“, „Mislim da je ovo jedan od najgorih redosleda u istoriji Pesme Evrovizije“, „Stvarno? Ukrajina druga?“, „Producenti se plaše Ukrajine i njihove snage na Evroviziji“, neki su od komentara.

Isto tako, neki zameraju što je Španija osma po redu, a publika je pevala uz pevačicu od početka do kraja njihovog nastupa u polufinalu. „Mi Španci smo već umorni od stalnog prezira EBU uprkos tome što smo jedna od zemalja koja daje najviše novca. Možda je potrebno da se ugledamo na Italiju i napustimo Evroviziju na godinu dana da biste počeli da nas cenite“, jedan je od komentara evrovizijskih fanova.

Ovo je redosled nastupa u finalu Evrovizije

1. Švedska
2. Ukrajina
3. Nemačka
4. Luksemburg
5. Holandija
6. Izrael
7. Litvanija
8. Šanija
9. Estonija
10. Irska
11. Letonija
12. Grčka
13. Velika Britanija
14. Norveška
15. Italija
16. Srbija
17. Finska
18. Portugal
19. Jermenija
20. Kipar
21. Švajcarska
22. Slovenija
23. Hrvatska
24. Gruzija
25. Francuska
26. Austrija

Finale Evrovizije počinje u subotu od 21 čas, a prenos će biti na prvom programu RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari