Prve večeri Egzita 42.000 posetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi 1Foto: Zoran Pislević

Prve večeri festivala Egzit u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi boravilo je oko 42.000 posetilaca iz 70 zemalja, saopštili su danas organizatori.

Egzit ove godine slavi svoje 20. izdanje i prvi je veliki festival koji se ovog leta održava na evropskom tlu, organizovan pod striktnim bezbednosnim merama, koje su sprovođene poslednjih nekoliko dana.

„U večeri nabijenoj emocijama 42.000 fanova iz preko 70 zemalja nije prestajalo plesati uz muziku Egzitovih hedlajera od kojih je najkraću, ali i najprecizniju poruku ozdravljenja poslao DJ Snake poručivši – We’re back“, saopštili su organizatori.

Prve večeri su, pored ostalih, nastupili DJ Snake i Charlotte de Witte, Amelie Lens, Buč Kesidi, Hladno pivo, Senidah i Tijana T, kao i Roni Size koji je nastupio i na prvom Exitu 2001. godine.

Belgijska tehno zvezda Charlotte de Vitte rekla je uoči nastupa da je za nju ponovno okupljanje sa desetinama hiljada obožavalaca iz celog sveta emotivan događaj, a da je Egzitova Dance Arena jedna od najneverovatnijih bina na svetu.

Večeras u Novi Sad stiže veliki nemački DJ i producent Paul Kalkbrenner, koji će nastup iskoristiti i za snimanje video spota koji će poslužiti kao dnevnik o danima kada se vratio nastupima uživo. Uz njega danas nastupaju i Maceo Plex, Pan-Pot, Marko Nastić, Layzie i Runy.

Na glavnoj bini program u 20 časova otvaraju Nemesis, nakon kojih sledi Sabaton u 21.00 i Van Gogh. Plesni deo večeri na glavnoj bini predvode nemački DJ Topic, Lady Lee i Ece Ekren.

Na Fusion bini će nastupiti Amira Medunjanin, Atheist Rap, Goblini i za kraj Fox & Surreal.

Ulaz na tvrđavi je dozvoljen za posetioce koji imaju digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Kovid-19, ili za one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Kompleti ulaznica za Egzit su rasprodati, a ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica nalazi se u prodaji putem zvanične stranice festivala i prodajne mreže Gigs Tix. Određen broj ulaznica će se prodavati i na festivalskim ulazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari