U Novom Sadu počeo 20. festival EXIT 1Foto: Zoran Pislević

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su večeras za učesnike i posetioce 20. muzičkog festivala Egzit (EXIT) u Novom Sadu.

Posle jednogodišnje pauze zbog pandemije, jedan od najpoznatijih i priznatijih muzičkih festivala u Evropi održava se uz najavljene rigoorzne protivepidemiološke mere.

Za ulazak na Egzit traži se zeleni digitalni sertifikat, a nevakcinisani moraju da imaju negativan PCR ili antigenski test.

Za one koji dođu na festival bez dokumeneta te vrste, organizatori su obezbedili besplatno antigensko testiranje.

Prema najavama, na Festivalu će važiti i sve druge zvanične protivepidemiloške mere koje je propisala država Srbija.

EXIT su otvorili di-džej izvođači Ameli Lens, Snake i Roni Size na pozornici Main Stage, uz domaću elektro alternativnu rok grupu Buč Kesidi, hrvatske rok pankere Hladno pivo i pop trep zvezdu iz Bosne – Senidah, javila je reporterka televizije N1.

Malo pre pola osam uveče, prvi je na EXIT festivalu zasvirao novosadski bend „Norveška šuma“ na Visa Fjužn stejdžu.

„Festivalske kapije su otvorene i vrlo brzo, nakon svega što smo prošli, ponovo ćemo biti zajedno u našoj voljenoj Tvrđavi. Verujem da ćemo svi morati da protrljamo oči kako bismo bili sigurni da ne sanjamo.Već mogu da osetim da će nas energija svih nas UJEDINJENIH vinuti u višu dimenziju postojanja.Pripremite se za doživljaje koji nikada do sada niste imali. Pripremite se za to da promenite vaše živote na bolje. Zaboravimo naše strahove i strepnje, otvarajući se za energiju slobode i veru da kada smo ujedinjeni možemo sve. Da možemo promeniti svet“, poručio je osnivač EXIT festivala, Dušan Kovačević

Sea Dance festival od 26. do 29. avgusta

Vlada Crne Gore i Opština Budva dali su saglasnost za održavanje Sea Dance festivala u Budvi u periodu od 26. do 29. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Festival će biti održan na plaži Buljarica u Budvi, a „realizacijom ovog festivala, Crna Gora i opština Budva postaju prepoznati kao destinacija za mlade, koji se u trenucima smanjenja pandemije prvi odlučuju na putovanja“.

Iz Ministarstva smatraju da će festival imati pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i da će dodatno promovisati Crnu Goru, kao odgovornu i sigurnu destinaciju.

Organizatori festivala, Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja će sprovesti kampanju, koja promoviše vakcinaciju kao najbolji odgovor na suzbijanju širenja koronavirusa.

Istakli su da je organizator festivala razvio „Safe Events“ protokole, kao poseban mehanizam mera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari