Farbanje skulptura na Ušću i ćutanje kamena

Ostavite komentar


  1. Diletantizam i banalnost ove vlasti su užasavajući. Svako ko ima iole mozga zna da je umetničko delo nešto što ne sme da se dira, nepovredivo. Zna se i ko se bavi restauracijom i kada je to potrebno. Dođe radnik zelenila i prekreči skulpturu-pa ljudi, da li je ovo moguće, da li ste vi normalni?

    1. Struka je postupila ispravno , jer bela boja pojacava albedo efekat Sunca…koje i kamen razara…!! Gradjani vec uveliko farbaju nadgrobne spomenike predaka…A i spomenik Neznanom junaku na Avali , deluje turobno, crno…

      1. Agronome, idi na zemlju i tamo daji svoje strucno misljenje. Spomenik na Avali deluje turobno, jer na tom mestu nikada nije trebao biti postavljen. Oni koji znaju, znaju i zbog cega.

  2. U Bačkoj Palanci se spomenik posvećen odbrani od poplave 1965. godine (a koji je do 2011. stajao na grbu Grada) više od decenije prefarbava i moluje raznoraznim tematskim sadržajima, a sve pod pokroviteljstvom opštinskog kulturnog centra, i njenim nekadašnjim direktorom, akademskim slikarom (sic!). Svojevremeno sam pokušavao da saznam koja pokrajinska ili republička ustanova je nadležna za taj spomenik, ali ga nisam pronašao ni na jednom popisu.

    1. Nisu u zlatnu, ali ce uskoro u pink boju.
      Srbija je jedna velika zadruga

    1. Haha, duhovit komentar. Kako sada stvari stoje, biće sve više ljudi koji neće moći da podnesu, ne sivilo, nego arhitektonsku ružnoću Beograda, pa će vikati -Porušite Beograd( na vodi).

  3. Da li se oglasio fakultet primenjenih ili likovnih umetnosti, SANU, umetnici, skupltori? Niko! Sutra, oni tako mogu i Muzej savremene umetnosti da pretvore u tržni centar! A, umetnici i narod će da ćuti!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.