Festival francuskog filma ipak po planu 1Foto: Miloš Majstorović

Otvaranje Drive in bioskopa na Adi Ciganliji, predviđeno za 23. jun, odloženo je, ali će projekcije filmova na otvorenom početi već od večeras (24. juna) programom Festivala francuskog filma.

U slučaju nastavka kišnog vremena, projekcije će biti u Kombank dvorani.

Otvaranje Drive in bioskopa na parkiralištu na Adi, koji pokreću Kombank dvorana i gradske vlasti, već je nekoliko puta odloženo od početka kišnog juna, pa će datum projekcije filma Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu“ ponovo biti naknadno objavljen.

Ipak, bioskop na Adi će zbog najave poboljšanja vremenskih uslova u narednim danima proraditi od 24. do 27. juna u kombinaciji drive in i open air projekcija, a na programu su četiri premijerna naslova, dok će osam, takođe novih filmova, biti prikazano u pratećem programu na onlajn platformi Moj Off.

Za otvaranje je odabrana krimi drama „Noćna smena“ rediteljke An Fonten (Anne Fontaine), poznate po biografskoj drami o Koko Šanel, a za zatvaranje triler „Prevodioci“ Režisa Roansara.

Ukoliko dođe do kiše za vreme trajanja drugog izdanja Festivala francuskog filma, projekcije će biti premeštene u Kombank dvoranu, uz besplatan ulaz i ograničen broj posetilaca na 500 – koliko je za sada dozvoljeno u zatvorenom prostoru zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari