Festival pozorišta za decu od 25. do 30. septembra 1

Takmičarski program predstojećeg 23. Međunarodnog festivala pozorišta za decu,
koji će se održati od 25. do 30. septembra u Subotici, predstaviće izuzetno zanimljiv i relevantan presek od 16 predstava lutkarskog i dramskog stvaralaštva iz celog sveta, uz veoma kvalitetan izbor predstava iz regiona.

 Publika će imati priliku da vidi fascinantnu lutkarsku operu.

„Princeza Tirando“ pozorišta Arijel iz grada Tirgu Mureša u Rumuniji, lutkarsku predstavu „Amakajaku, avantura u Amazonu“ iz Kolumbije, dok iz Kanade dolazi trupa „Šašave senke“ sa predstavom „Neutabanim stazama“.

Kako se navopdi u saopštenju, ljubitelje pozorišta očekuje i odlična lutkarska predstava „Srebrno kopito“ pozorišta „Žirafa na preklapanje“ iz Sankt Peterburga, kao i predstave „Mali lutkar“ pozorišta „Iza glumaca“ koje dolazi iz grada Bandung iz Indonezije, kao i fenomenalnu predstavu „Patka,
smrt i lala“ Ljubljanskog pozorišta lutaka.

Na Festivalu će biti prikazane i tri domaće predstave „Rečna sirena“ Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda, zatim odlična predstavu sa elementima baleta „Ko je najmoćniji na svetu?“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, kao i zanimljiv „Par cipela“ Dečjeg pozorišta Subotica.

Na Festivalu će biti izvedene i „Mala sirena“ iz Bosne i Hercegovine, „Bajka o ribaru i ribici“ iz Crne Gore, „Deveta ovčica“ iz Hrvatska, „Guska, smrt i lala“ iz Poljske, „Let kroz priče“ iz Rumunije, „Badnje veče“ iz Rusije i „Zlatokosa“ iz Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari