Festival Sandens obeležiće projekcije uživo i filmovi u kojima glume En Hatavej, Čivetel Edžiofor i Džulija Luj Drajfus 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Izdanje Sandens festivala za 2023. godinu biće prvo sa projekcijama uživo posle dve godine i imaće više od 100 novih filmova, među kojima su i oni u kojima glume En Hatavej, Čivetel Edžiofor i Džulija Luj Drajfus.

Ovaj festival održava se u Juti od 19. do 29. januara, a imaće i onlajn komponentu koja će biti dostupna od 24. do 29. januara. Od 101 dugometražnog filma iz 23 zemlje sveta, 94 procenata biće svetske premijere.

Vilijam Odrojd (Lady Macbeth) predstaviće svoj film Eileen, psihološki triler čija se radnja odigrava 1960-ih godina. Glavnu ulogu tumači Tomasin Mekenzi, koja je sekretarica koja se sprijatelji sa savetnicom u zatvoru, u tumačenju En Hatavej, a potom se otkrivaju mračne tajne.

Čivetel Edžiofor glumi u naučnofantastičnoj komediji The Pod Generation zajedno sa Emilijom Klark, a oni tumače par koji koristi modernu tehnologiju kako bi osnovali porodicu pomoću veštačke materice.

Nikol Holofcener vraća se filmom You Hurt My Feelings, komedijom u kojoj glavnu ulogu igra Džulija Luj Drajfus. Ona tumači spisateljicu čiji život se preokreće kada čuje muža kako kritikuje njeno pisanje.

Adaptacija viralne priče Cat Person Kristen Rupenian dolazi u formi filma sa Emilijom Džons i Nikolasom Braunom, a Brendon Kronenberg predstavlja horor Infinity Pool sa Aleksanderom Skarsgardom i Miom Got.

U glavnoj konkurenciji su drama o bodibildingu Magazine Dreams sa Džonatanom Mejdžorsom, film Sometimes I Think About Dying sa Dejzi Ridli u ulozi suicidne radnice, kao i triler Fair Play sa Fibi Dinevor.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari