Festival Uhvati film od 29. septembra do 3. oktobra u KCNS 1Foto: Promo

Međunarodni 19. filmski festival Uhvati film održaće se od 29. septembra do 3. oktobra od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom pet dana Festivala, biće prikazan čak 41 kratkometražni film iz 25 država sveta, od kojih 9 sinhronizovanih filmova za slepe, ali i raznovrstan prateći program: 2 izložbe fotografija, perfomans, 3 dana filmskog master klasa i 4 tribine.

Ovogodišnje izdanje jedinog reginalnog festivala na temu invalidnosti nosi slogan Festival nas spaja, sa ciljem da ukaže na zajedničke emocije, vrednosti i promene perspektiva koje Uhvati film već skoro dve decenije izaziva kod publike i javnosti.

Uvod u raznovrstan program biće radionica o invalidnosti i pristupačnosti, koja će se održati 27-28. septembra sa Uhvati film volonterima. Ova obuka pružiće im neophodna znanja i veštine za volontiranje na inkluzivnim kulturnim događajima.

Festival se svečano otvara u sredu – 29. septembra od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Publika će moći da pogleda prošlogodišnje nagrađene filmove, ali i sretne Fridu Kalo. Njen lik i delo oživeće novosadska glumica Tanja Josić u performansu  „Frida    kazuje“, koji je nastao po motivima knjige „Frida ili o boli“, čuvene spisateljice Slavenke Drakulić. Istog dana otvoriće se i izložba  fotografija    „Lepota    zime“, pristiglih na javni konkurs Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ grada Subotice.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ceo program festivala pogledajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari