Festivalska jesen za zaječarsko pozorište 1Foto: Pozorište Zaječar

Pozorišne predstave zaječarskog teatra koje su na aktuelnom pozorišnom repertoaru ove jeseni učestvovaće na više festivala u Srbiji i regionu.

Već sutra veče na na sceni “ Puls teatra” u Lazarevcu u okviru objedinjenog pozorišnog festivala  za decu, reč je o 6. i 7.“Pozorišnom ringišpilu” i 21. “Festiću” biće odigrana predstava za decu Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” Lepotica i zver  po tekstu i u režiji Željka Hubača.

Ovaj festival organizuju “Puls teatar“ i Društvo za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva iz Beograda.

Posle dužeg vremena zaječarsko pozorište će  predstavom za decu učestvovati na prestižnom festivalu “Mali Joakim”. Na ovom festivalu koji će u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije od 15. do 22. novembra biti održan u Kruševcu, zaječarski teatar igraće Lepoticu i zver.

Vršačka pozorišna jesen, 28. po redu,  počinje danas i traje do 7. novembra, pod sloganom “Klasika na vetrometini”.

Dve pozorišne predstave u produkciji teatra “Zoran Radmilović” biće igrane pred publikom ovog festival. Sterijina “Pokondirena tikva” u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković biće igrana u večeri svečanog uručenja nagrada u čast nagarđenih, a veče ranije, 6. novembra, u okviru pratećeg programa festival, Nataša Marković igraće monodrama “Čuluk Stana – Srpkinja i Grkinja” po tekstu i u režiji Željka Hubača.

Dodajmo i da je zaječarska predstava “Petra” odabrana za učešće na pozorišnom festivalu “Dani Jurislava Korenića” koji se od 12. do 19. decembra održava u Sarajevu, u organizaciji “Teatra 55”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari