Filmski klasici na TV-u 1Film "Talentovani gospodin Ripli" Foto: IMDB

Oni koji vole klasike do kraja februara moći će da uživaju u nekoliko filmova na AMC kanalima petkom i subotom.

„Black Hawk Down“ (2001) je film nagrađen sa dva Oskara, za montažu i zvuk, zasnovan na istinitim događajima u Somaliji kada su amerčke vlasti poslale 100 vojnika u Mogadiš kako bi spasle dvojicu poručnika na tajnom zadatku.

Međutim, nailaze na otpor somalijskih paravojnih snaga što eskalira u rat. U sukobima su srušena i dva američka helikoptera zbog čega je jednoj spasilačkoj misiji trebalo dodati i drugu.

Pogledajte ovu uzbudljivu ratnu dramu večeras u 19.40.

„Get Carter“ (2000) – Silvester Stalone se u ovom filmu našao u ulozi mafijaškog uterivača dugova iz Las Vegasa. Posle pogibije brata, Džek Karter (Sylvester Stallone) se vraća u rodni grad.

Tokom sahrane saznaje detalje koji su probudili u njemu sumnju u okolnosti smrti njegovog brata i koja će tugu brzo pretvoriti u želju za osvetom.

Vlasnik kluba u kojem je radio njegov brat je prvi trag koji će pokrenuti niz opasnih događaja, u kojima Džek učestvuje da bi konačno pronašao krivca.

Pogledajte ovaj uzbudljivi akcioni film 22. februara u 20.20.

„The Talented Mr. Ripley“ (1999) –  Film opisuje život siromašnog mladića iz Njujorka koji se nada boljem životu. Priliku da to i ostvari dobija kada pozajmi sako studenta sa Prinstona i upozna gospodina Grinlifa (J. Rebhorn) kome se predstavi kao prijatelj njegovog sina (Jude Law).

Tada dobija zadatak da, uz novčanu naknadu, otputuje u Italiju i pokuša da urazumi njegovog sina da se što pre vrati u Ameriku. Ovo putovanje će ga navesti na zločin. Ovaj neverovatni triler pogledajte 28. februara u 19.45.

„Cop land“ (1997) – Fredi Heflin je šerif u Nju Džerziju izraženog osećaja za pravdu i čestite prirode, koji je oduvek želeo da postane član njujorške policije, međutim zbog lošeg sluha to mu nije pošlo za rukom.

Kada Mo Tilden (Robert De Niro), iz Sektora unutrašnje kontrole zatraži od njega pomoć, Fredi shvata da policajci ne zaslužuju njegovo divljenje.

Uz Silvestera Stalonea se u filmu pojavljuje niz poznatih holivudskih imena Robert De Niro, Harvi Kajtel, Rej Liotae i Majkl Rapapor, zato nemojte da propustite ovo kultno filmsko delo 29. februara u 20.15.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari